Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 21 aug 2017

Zin in een frikandel speciaal pannenkoek als lunch? Je kunt het eten in dit plaatsje in Gelderland

Er zijn maar wat vreemde foodcombi's in de wereld. Zo heb je prosecco donuts, chips met sushismaak en zijn augurken met chocolade een ding. En nu zijn twee oer-Hollandse snacks gecombineerd tot één gerecht: de pannenkoek en de frikandel speciaal.

Het lijkt een vreemd gerecht, als je het ons vraagt, de frikandel speciaal pannenkoek. Maar het is een ware hit bij een pannenkoekenhuis in Gelderland. Het is zelfs één van de populairste gerechten van de kaart.

Luc Peters van Brinks Pannenkoeken uit Zeddam in Gelderland bedacht de creatie als grap. Maar het liep zo uit de hand dat mensen inmiddels van heinde en verre komen voor de pannenkoek met de frikandel speciaal erop.

Frikandel Speciaal pannenkoek smaakt goddelijk

’Mensen vinden het eerst vreemd, maar als ze het proeven, vinden ze het vaak écht lekker. Het combineert perfect, het smaakt echt goddelijk,’ zegt de ondernemer tegen het AD.

Wat het gerecht precies inhoudt? Simpel: een pannenkoek waar twee frikandellen, curry, mayonaise, uitjes op worden gelegd. Je vouwt ‘m dubbel en voilà, de frikandel speciaal pannenkoek is geboren.

Eigenaar Luc is inmiddels alweer bezig met het bedenken van nieuwe creaties. Zo staat er volgende week een pannenkoek met saté en kroepoek op het menu. Lijkt ons ook een topcombi.

We denken dat je dit ook een leuk artikel vindt: Op zoek naar een nieuwe sport? Misschien is kangoeroeles wat voor jou

Reageer op artikel:
Zin in een frikandel speciaal pannenkoek als lunch? Je kunt het eten in dit plaatsje in Gelderland
Sluiten