Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 30 sep 2020

Krijg jij ook zin in seks als je een verhitte discussie met je partner hebt? Dat is juist volkomen normaal

Hij zei dit. Jij zei dat. Linksom of rechtsom en wie er nou gelijk heeft, we hebben allemaal wel eens verhitte discussies met onze partner. Om vervolgens weer met elkaar het bed in te duiken voor een potje goedmaakseks. Krijg jij ook meer zin in seks als je met je partner staat te discussiëren? Dat is helemaal niet gek.

Goedmaakseks is misschien wel de allerbeste seks die er is. Het is vurig en passioneel. Dat zie je gewoon in de ogen van je partner. En hij of zij bij jou. Damn.

Zin in seks door een discussie met je partner

Dat we zo horny worden van onze partner wanneer we in discussie zijn, is helemaal niet gek. Sterker nog, de mens is zo gemaakt. Whut?! Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die je liefje zo woest aantrekkelijk maken als hij of zij ruzie heeft met jou.

1. Zo zijn we gemaakt

Dankzij de evolutie zitten we in elkaar zoals we in elkaar zitten. Seks hebben met je partner na een discussie heeft daardoor echt een functie. Je gevoelens gaan hierbij namelijk van frustratie tijdens de discussie naar opluchting na de seks. Hierdoor creëert je lichaam het gevoel van overwinning. En daar worden we op onze beurt allemaal weer vrolijk van. Eind goed al goed dus.

2. Een verhoogde hartslag kan omslaan in een geil gevoel

Zeker in een verhitte discussie zul je merken dat je hartslag nogal omhoog gaat, dit net zoals je ademhaling. Hoe gek het ook klinkt, dit kan omslaan in een geil gevoel. Je lichaam wilt fysiek reageren op wat er gebeurt. En hoe kun je dat nou beter doen dan met een potje goedmaakseks.

Jij loopt natuurlijk niet alleen warm voor goedmaakseks: Deze 11 soorten seks herken je sowieso als je twenty-something bent

3. Je hormoonhuishouding

Tijdens een discussie of ruzie komen er enorm veel hormonen bij jou en je partner vrij. Adrenaline, cortisol en testosteron zijn daar de beste voorbeelden van. Deze hormonen komen ook vrij wanneer we seks hebben of een orgasme krijgen en worden daar dus mee geassocieerd. Met het begin van een ruzie werk je dus in feite al toe naar de climax: klaarkomen na goedmaakseks.

4. We like it kinky

Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar velen vinden het sexy als hun partner dominant is in bed. Wanneer we onze partner zien in een verhitte discussie, kan dit ons dus behoorlijk opwinden. Misschien toch nog maar een keer de discussie aangaan over die ene verkeersboete… *wink*.

Reageer op artikel:
Krijg jij ook zin in seks als je een verhitte discussie met je partner hebt? Dat is juist volkomen normaal
Sluiten