4 wetenschappelijke redenen waarom je nu meer zin in seks hebt

Met temperaturen rond het vriespunt is het helemaal niet zo gek als je de warmte van een knappe man opzoekt. Want wat blijkt? Rond deze tijd van het jaar heb je de meeste zin in seks (echt waar) en daar zijn vier wetenschappelijke redenen voor.

1. Je bent voor mannen aantrekkelijker in de winter

Natuurlijk, hij krijgt het ongetwijfeld warm als jij in je mooiste zomerjurkje langs hem loopt. Maar toch voelt de gemiddelde man zich tijdens de wintermaanden meer aangetrokken tot je dan tijdens welk ander seizoen ook.

Hoe zit dat? Juist omdat hij in de winter weinig van je ziet kost het hem minder moeite om opgewonden te raken zodra je ook maar een centimeter huid laat zien.

2. Je zoekt de warmte op

Terwijl je op een hete zomerdag er misschien niet eens aan wil denken om zijn warme lichaam tegen de jouwe te voelen, wil je in de winter niet anders. Het is koud en daarom zoek je bij hem de warmte op.

Je knuffelt meer en dat zorgt er niet alleen voor dat je het warmer hebt, maar ook dat je je meer aan hem hecht. En we weten allemaal waar (veel) knuffelen toe leidt

3. Je hebt meer behoefte aan intimiteit

Het feit dat je in de winter minder zonlicht ziet zorgt er in sommige gevallen voor dat je minder opgewekt bent. Die vitamine D haal je niet uit seks, maar de seks zelf is wel een goede remedie. Van een goede vrijpartij krikt je humeur immers op. Toch?

Psycholoog Justin Lehmiller denkt te weten waarom. Omdat je nu minder serotonine aanmaakt voel je je sneller eenzaam en depressief. Dát zorgt er vervolgens weer voor dat je meer verlangt naar romantische momenten met een man.

4. Hij heeft meer zin in seks omdat hij vaker opgewonden is

Zijn libido is momenteel aan het pieken en het zou bijna zonde zijn om daar geen gebruik van te maken, of wel? Wetenschap toont namelijk aan dat mannen vaker opgewonden zijn als het buiten koud is, hoe onlogisch dat misschien ook klinkt.

Maar hé, jij bent voor hem nog aantrekkelijker dan je al was, je zoekt allebei de warmte op en je hebt meer behoefte aan intimiteit… Dan begrijp je vast wel waarom je nu misschien meer zin in seks hebt dan een paar maanden geleden.

Heb je geen vriend? Niet getreurd. Het geldt namelijk ook voor alle vrijgezelle vrouwen, zoals je hier kunt lezen.

Reageer op artikel:
4 wetenschappelijke redenen waarom je nu meer zin in seks hebt
Sluiten