Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 29 jun 2015

Waarom zingen zo ontzettend goed voor je is

Niets zo heerlijk als het volume van de radio helemaal opengooien en keihard mee te blèren met een van je favoriete nummers. Maar geloof het of niet, het is niet alleen heel leuk, het heeft ook nog eens bizar goede invloed op ons levensgeluk en onze gezondheid.

De magie van muziek

Muziek maakt op zichzelf het leven al zoveel beter. Het verzacht pijn, reduceert stress, zorgt voor een hogere productiviteit en inspireert. En dat geldt dan alleen nog maar voor het luisteren ervan. Kun je nagaan hoe goed zingen wel niet voor je is.

Invloed van zingen

En inderdaad, onderzoek toonde aan dat zingen zorgt voor een betere gezondheid en dat we ons er gelukkiger van gaan voelen. Op de lange termijn zou het zelfs invloed hebben op onze levensduur. Wauw, niks an apple a day keeps the doctor away, gewoon nog een liedje zingen om lekker gezond te blijven.

Plezierhormoon

Waarom zingen zo goed voor ons is? Het geeft ons een vreemde soort van high. Dit komt omdat ons brein endorfines (het ‘plezierhormoon’, om het maar zo te zeggen) vrijlaat wanneer we zingen, waardoor we ons prettig voelen. Hierdoor vermindert ook meteen onze stress en mogelijke angst. Wij kunnen al bijna niet meer wachten tot onze volgende roadtrip.

Reageer op artikel:
Waarom zingen zo ontzettend goed voor je is
Sluiten