Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Travel 1 november 2019

Eindelijk! Dankzij deze geweldige update van de NS-app vind je zo een zitplaats in een volle trein

Iedereen die met de trein reist weet allemaal hoe verschrikkelijk een overvolle trein is en dan vooral wanneer je geen zitplaats kan bemachtigen. Gelukkig komt NS nu met dé oplossing waar wij intens gelukkig van worden. Je kan nu namelijk via de app zien waar er nog zitplaatsen over zijn met de zitplaatszoeker.

Of je nu lang of kort reist: je wil het liefst een zitplekje bemachtigen. Zorgen dat je precies goed staat op het perron zodat de deur bij jou stopt is nog een hele klus. Maar door de NS-app is dit probleem opgelost en heb jij (bijna) altijd een zitplaats.

De zitplaaszoeker van NS

Als trouwe reiziger met de NS maak je dagelijks gebruik van de app en de features, zoals hoe druk het is en hoe lang de trein is. Deze dingen zijn natuurlijk super handig, maar het bleef moeilijk om een zitplek te vinden. Gelukkig heeft NS nu de oplossing toegevoegd. Met de zitplaaszoeker vind je (bijna) altijd wel een plekje.

NS lijkt onze gebeden gehoord te hebben, want met de nieuwe update in de NS-app kun je vanaf nu ein-de-lijk zien waar er nog een zitplaats is voor jou.

Dit is hoe de nieuwe feature werkt in de app:

1. Plan je reis in de NS-app
2. Kies de trein die je wil nemen
3. Klik op het pijltje naast de naam van je trein
4. Onder de afbeelding van de trein zie je aan de hand van kleuren hoeveel zitplaatsen er zijn. Is een rijtuig groen? Dan zijn er voldoende plaatsen beschikbaar. Bij geel is het beperkt en bij oranje is er weinig of geen plekje vrij.

Dus vanaf nu kijk jij niet alleen hoe laat jouw trein aankomt, maar zoek je ook gelijk de juiste rijtuig op met de meeste zitplaatsen vrij. Zeg maar gedag tegen de hele reis staan en geniet van een lekker plekje.

Welke trajecten

De zitplaaszoeker is op steeds meer trajecten beschikbaar, maar helaas nog niet bij allemaal. Benieuwd bij welke wel en niet? Je vindt ze hier.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Eindelijk! Dankzij deze geweldige update van de NS-app vind je zo een zitplaats in een volle trein
Sluiten