Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 9 juli 2017

Yay! De NS gaat je vertellen waar nog zitplaatsen zijn in de trein

Het is de hel op aarde, vooral als je in de spits reist. Waar zijn de beschikbare plekken in de trein? Er ontstaat een mierenhoop en je geeft de moed op. Maar ga niet zitten simmen: eindeloos naar zitplaatsen zoeken is binnenkort verleden tijd.

Ai, geen zitplaatsen meer. Dat wordt staan?

Als je het ons vraagt, probeert de NS om het reizen steeds aangenamer te maken. Alhoewel dat nog wel eens vies tegenvalt als je je weer eens als een sardientje in een blik voelt gevangen. De eindeloze trein door om een plekje te zoeken? Heb je ook geen zin in.

Maar, er is gelukkig een oplossing voor dit probleem. Met een nieuwe functie in de NS-app kunnen we vanaf 2018 lege zitplaatsen vinden. Nooit meer staan in de trein, oh yeah.

Een nieuwe geweldige functie

De NS heeft aangekondigd dat de nieuwe functie in het voorjaar doorgevoerd zal worden. Door middel van sensoren op het spoor kunnen de rijtuigen gewogen worden. Op basis van het gewicht vertelt de app je hoe vol de wagons zitten, en of er dus mogelijk nog zitplaatsen zijn.

Die sensoren hoeven niet geplaatst te worden. Die liggen er namelijk al om goederentreinen te wegen en de kwaliteit van de wielen te meten. Maar hé, die kunnen natuurlijk ook gewoon ingezet worden om ons te vertellen waar er plek is.

De nieuwe appfunctie werd bedacht tijdens een hackathon. De winnaars droegen hun plan voor aan de raad van bestuur van NS en wat denk je? Ze vonden het een rete-goed plan. En wij ook.

LEES OOK: Hell yeah: Er bestaat een gin trein waar je heerlijk kunt chillen met je squad

Reageer op artikel:
Yay! De NS gaat je vertellen waar nog zitplaatsen zijn in de trein
Sluiten