Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 23 nov 2016

Zo awesome! Dit meisje gaat stad en land af op haar koe

Veel meisjes rijden paard, dat wilde dit meisje ook heel graag. Haar wens ging alleen niet in vervulling en daarop besloot ze om een koe te trainen zodat ze op het dier kon rijden en er stad en land mee af kon gaan. En daarmee heeft ze veel fans gecreëerd.

Koe in plaats van paard

Dit Duitse meisje had toen ze jonger was, net als vele andere meisjes, de droom om een eigen pony te hebben waar ze op zou kunnen rijden. Helaas ging haar wens niet in vervulling, maar daar bedacht ze een oplossing voor.

Ze zocht een alternatief. Een dier waar ze op zou kunnen rijden. Haar pijlen zijn dan al gauw gericht op Zora, een klein schattig kalfje waar ze een ‘Reitkuh’, oftewel een ‘rij-koe’, van wil maken.

Op een koe door de wei rijden

Zwemmen en sleeën, niets te gek

Ze stelt zich een doel en begint met het trainen van het beestje. Met heel veel geduld wist ze het vertrouwen van de koe te winnen en na enkele maanden trainen is het dier oud en sterk genoeg om haar te dragen. Daarop volgde paardrijtraining om de koe het loopje van een paard te leren.

Ze is een echte doorzetter en haar missie is voltooid. Het meisje en haar koe maken in de zomer lange ritten, ze gaan samen zwemmen of per koets door het dorp. In de winter gaan ze zelfs sleeën, niets is ze te gek.

Inmiddels heeft ze meerdere koeien waar ze een hechte band mee heeft en ze legt veel van hun avonturen vast voor haar volgers. Op haar Facebook pagina heeft ze inmiddels namelijk al 22.000 fans verzameld. Dit is zo awesome:Houd je ook zo van dieren?
Ge-wel-dig: Er is in Nederland een Knuffelboerderij waar je kunt knuffelen en kroelen met dieren

Reageer op artikel:
Zo awesome! Dit meisje gaat stad en land af op haar koe
Sluiten