Zo blijft je haar ook in model als je een hoed draagt

Hoedjes zijn hipper dan hip. En ondanks dat ze geweldig zijn om een bad hairday mee te verdoezelen,  kan het ook zijn dat juist het hoedje voor een bad hairday zorgt. Een hoedje kan je prachtige kapsel verpesten, de volume verdwijnt en je haar hangt plat langs je gezicht de hele dag. Hier zijn de do's en don'ts zodat je hippe hoedje nooit meer zorgt voor een bad hairday:

DO: Koude lucht

Als je klaar bent met het föhnen en stylen van je haar raden veel kappers aan om nog even de cool-functie te gebruiken op je föhn. De koude luchtstroom zorgt ervoor dat je glans behouden blijft en van pluizig of kroeshaar geen sprake meer is.

DON’T: Strakke paardenstaart

Dacht je dat het een goed idee was om je haar in een strakke paardenstaart te binden zodat je haar in model blijft onder het hoedje? Niets is minder waar. Onder je hoed ontstaat hitte en dat zorgt ervoor dat je kapsel ook nog wordt gestyled onder je hoed. Oftewel, het model dat je op dat moment hebt wordt aangenomen door de hitte. Met een strakke paardenstaart zul je de hele dag plat haar hebben en een bobbel van het elastiekje. Het is wel op te lossen door je haar te touperen bij de aanzet voor extra volume.

DO: Wees zorgvuldig met het kiezen van je hoedje

Bang voor statisch haar? Het materiaal waarvan je hoedje is gemaakt zal grotendeels bepalen of je haar statisch wordt. Hoedjes gemaakt van synthetische materialen (zoals polyester) zullen resulteren in statisch en uiteindelijk pluizig haar. Kies daarom voor katoen of kasjmier.

DON’T: Vergeet niet je hoofdhuid

We kunnen alle vingers wijzen naar het hoedje als schuldige maar ook je hoofdhuid zelf kan het probleem van ‘hoedenhaar’ vergroten. Tijdens de overgang van de herfst naar de winter wordt je hoofdhuid vaak droger en behoeft het meer vocht. Gebruik lage temperaturen bij het stylen van je haar.

DO: Zijscheiding

Ga je een beanie dragen? Een simpele trick om ervoor te zorgen dat je haar niet gaat hangen is om je haar in een zijscheiding te doen. Vooral niet in het midden. Als je het hoedje/ de muts dan afzet, kun je je haar terug doen in je everyday scheiding. Door de wisseling van scheiding ontstaat er direct volume.

DON’T: Een hoed dragen als je haar nog nat is

Haast ’s ochtends en geen tijd om je haar te föhnen? Het overkomt ons allemaal wel eens. Zet daarna geen hoed op. De rand van de hoed zal een vouw veroorzaken in je haar omdat je haar in de tussentijd droogt.

DO: Spray haarspray op je borstel

Nog steeds pluizig en statisch haar bij het afzetten ondanks dat je niet voor een synthetisch materiaal hebt gekozen? Spray dan wat haarlak op je borstel en kam voorzichtig je haar.

DO: Pas je haarstijl aan naar je hoed

In plaats van de schade te beperken als je de hoed afzet kun je er ook voor kiezen om voor een kapsel te gaan die niet voor problemen zal zorgen. Zo kun je twee vlechtjes maken en onder je hoed verstoppen zodat je bij het afzetten van de hoed mooie waves hebt. Of maak een knotje die precies onder de flap van je hoed uitkomt.

Reageer op artikel:
Zo blijft je haar ook in model als je een hoed draagt
Sluiten