Zo blijft je lipstick tijdens de feestdagen de hele avond mooi en hoef je het niet bij te werken

De feestdagen komen weer dichterbij en wat we dan voornamelijk doen, is cocktails drinken en allerlei lekkere hapjes eten. Één probleem: die mooie lipstick die we aan het begin van de avond hadden aangebracht, lijdt hier flink onder. Voor je het weet is er niet veel meer van over. En om nu na elk drankje of hapje onze lipstick bij te werken? Nee joh, daar hebben we zó geen zin in. Zo zorg je voor een langdurig houdbare lipstick:

Kies verstandig

De kleurkeuze van een lipstick is erg belangrijk, zeker als je weet dat er veel gegeten en gedronken gaat worden. Ga daarom eerder voor een mooie nude kleur dan een felle, rode kleur. Wil je toch erg graag rood dragen? Kies dan voor een lip stain, want deze trekt in de lippen en blijft daarom de hele avond op zijn plek zitten.

Kleur buiten de lijntjes

Om te zorgen dat je lipstick niet uitloopt tijdens een heerlijke maaltijd, kun je gebruik maken van doorzichtige wenkbrauwgel. Ja, je leest het goed: wenkbrauwgel. Breng een dun laagje aan rond de lijn van je mond om fijne lijntjes ‘op te vullen’ en een schoon canvas te creëren waar een kleur goed aan hecht.

Bouw laagjes op

Breng een lip stain aan voordat je een andere lipstick naar keuze aanbrengt. Stel dat je lipstick dan langzaamaan vervaagd, dan is daar altijd nog je lip stain die je lippen kleurt.

Breng eerst lippenbalsem aan

De beste manier om lang van een lipstick op je lippen te genieten, is door eerst lippenbalsem te gebruiken. Breng het aan op je lippen en laat het tien minuten zitten. Breng bijvoorbeeld eerst lippenbalsem aan en ga dan de rest van je make-up doen. Als je klaar bent, kun je een tissue over je lippen halen om overig product te verwijderen, samen met dode huidcellen die ondertussen los zijn gekomen van je lippen.

Drink uit een rietje

Als je wil voorkomen dat er een afdruk van je lippen op je glas terecht komt, kun je het beste uit een rietje drinken. Zo blijft je lipstick ook het meest intact. Het is iets wat ook veel topmodellen doen om hun lipstick zo lang mogelijk mooi te houden.

Poeder je lippen met transparante poeder

Als je je lipstick hebt aangebracht, kun je daar overheen een beetje transparante poeder aanbrengen. Transparante poeder zal wel de shine uit je lipstick halen, maar daarom kan je na het afpoederen nog een héél klein beetje lipstick eroverheen aanbrengen.

Reageer op artikel:
Zo blijft je lipstick tijdens de feestdagen de hele avond mooi en hoef je het niet bij te werken
Sluiten