Zó blijven jouw geverfde haren de hele zomer mooi

Met het mooie weer in aantocht wil jij natuurlijk helemaal summer ready zijn. Je haar speelt daarbij een grote rol. Want hoe fijn is het om met prachtig geverfde haren op vakantie te gaan? Ja zeker, heel fijn. Maar al dat zwemmen en zonlicht doet helaas jouw lokken weinig goed.

Maar geen zorgen, met deze tips blijven jouw geverfde haren de hele zomer prachtig van kleur.

Algemene tip

Voordat we elke specifieke haarkleur behandelen is er een tip die belangrijk is, ongeacht welke haarkleur je hebt. Moisturizer is dé beste vriend voor jouw haar in de zomer. Elke keer nadat je je haar hebt gewassen, kun je het beste je douche beurt afsluiten met het moisturizen van je haren. Zo blijft je haar goed gehydrateerd en maken gespleten puntjes geen schijn van kans.

Voor de brunettes

Wat erg belangrijk is voor jouw bruine haren is hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren. Kies voor shampoos en conditioners die jouw haren voorzien van hydratatie en shampoos die jouw bruine kleur bewaken zijn ook een goede optie voor in de zomer.

Voor de blondies

Ook voor blondines geldt: hoe meer hydratatie, hoe beter. Als jouw haar pas geverfd is van donker naar blond dan wil je ook zeker een zilvershampoo gebruiken. Zo voorkom je een gele of groene gloed door de zon en zwemmen met chloor.

Voor de rode dames

Als er een kleur lastig bij te houden is, dan is het wel rood. Maar onmogelijk is het zeker niet. Omdat er zoveel kleuren rood zijn, is het belangrijk dat jij je rode haren verzorgd met een shampoo en conditioner die geen sulfaat bevat. Sulfaat laat jouw haarkleur juist vervagen, een sulfaat-vrije shampoo laat jouw daarom extra lang genieten van je rode manen.

Rainbow hair

Deze gave trend heeft helaas wel kans om snel te vervagen. De oplossing dit te vertragen? Zo weinig mogelijk je haar wassen. Ieks, klinkt vies, vooral omdat je in de zomer zweet maar echt, het is beter als jij nog in de zomer wilt schitteren met alle kleuren van de regenboog. Een droogshampoo is dan ook een perfecte oplossing en als je dan toch echt even je haren moet wassen, kies dan voor een shampoo met een goede kleurbeschermer.

Reageer op artikel:
Zó blijven jouw geverfde haren de hele zomer mooi
Sluiten