Zo breng je make-up aan in een vervoersmiddel (lees: tram, trein, bus, metro en auto)

We hebben allemaal wel eens van die momenten dat we te laat zijn, ons verslapen hebben of te lang onder de douche zijn blijven staan. Of je hebt een baan waarbij je zo vroeg op moet dat je liever geen zin hebt om de wekker nog eerder te zetten omdat je je gezicht nog wil opmaken. Dan komt het vast wel eens voor dat jij je make-up tasje meeneemt in de tram, trein, bus, metro of als je naast iemand in de auto stapt (nooit opmaken als je achter het stuur zit!). En ondanks dat je vaak rare blikken toegeworpen krijgt is het soms heel tijd efficiënt. En daarom tips om je routine in een vervoersmiddel nog beter te maken:

Etiquettes

Allereerst de etiquettes. Je mag niemand lastig vallen met het feit dat jij ’s ochtends niet eerder je bed uit kan komen om je gezicht op te maken. Zorg er daarom voor dat je parfumvrije make-up gebruikt. Spuit dan ook niet je parfum op en ga niet je nagels lakken. Zorg er daarnaast voor dat je niet met je handen je gezicht aanraakt (bacteriën van het openbaar vervoer) en ga geen puistje uitknijpen. Niet fijn voor je buurman of vrouw.

Benodigdheden

Naast natuurlijk je dagelijkse make-up items heb je ook een goede spiegel nodig die je neer kunt zetten op het klaptafeltje in de trein. Geen tafel in de buurt? Het is ook handig om make-up items aan te schaffen met een ingebouwde spiegel. Zo hoef je niet én je spiegel vast te houden én je bronzer. Zorg er daarnaast voor dat je altijd wattenstaafjes of schijfjes bij je hebt want de kans op knoeien in een hobbelige trein is groter dan dat je thuis voor de spiegel zit of staat. Extra tip om een desinfecterende handgel mee te nemen.

Licht

Hou rekening met het licht. Als je in de trein of bus zit heb je daglicht. Als je echter in een metro zit heb je te maken met kunstmatig licht. Doe daarom altijd nog een definitieve check in het daglicht als je de metro of een ander vervoersmiddel met weinig daglicht uitloopt.

Als het vervoersmiddel aan het rijden is

Tijd voor je foundation, poeder, bronzer, blush en wenkbrauwen.

Foundation
Gebruik voor je foundation een kwast of een sponsje. In ieder geval niet je handen die alles in het openbaar vervoer hebben aangeraakt. Daarnaast zit je dan de rest van de rit met vieze vingers. Zit je in de auto? Ook dan is het geen aanrader. Omdat je niet goed je handen kunt schoonmaken smeer je de foundation vervolgens aan de bekleding en dat is niet gemakkelijk te verwijderen.

Poeder
Poeder is gemakkelijker om aan te brengen. Het is wel aan te raden om een geperste poeder te kopen die niet breekt bij het neerzetten van je tas. Als je poeder in stukjes is gebroken valt dit vaak overal. Ook op je kleding die je nog de hele dag aan moet naar zakelijke afspraken. Let wel op dat poeder verstuift dus pas op dat je buurman of buurvrouw niet onder zit omdat jij iets te royaal met je kwast over de poeder heen gaat.

Bronzer
Wees voorzichtig met je bronzer, omdat je toch te maken hebt met minder goed licht of juist fel licht kan het lijken alsof de bronzer niet zichtbaar is waardoor je laagje na laagje blijft aanbrengen. Als je dan vervolgens in het daglicht staat lijk je net een zebra. Breng je thuis altijd twee laagjes aan? Laat het dan nu ook daarbij.

Blush
Voor blush geldt hetzelfde als bij poeder en bronzer. Verstuif je buurman niet onder, zorg dat je blush niet kan breken en breng niet teveel aan.

Wenkbrauwen
Voor je wenkbrauwen is het handig om een alles in één tool te hebben. Daarmee bedoelen we een potloodje en wenkbrauwborsteltje aan de achterkant. Zo kun je makkelijk borstelen, tekenen, borstelen en eventueel nog bijtekenen. Wees voorzichtig want je wil niet té dikke wenkbrauwen tekenen omdat de tram opeens de bocht neemt.

Tijdens de tussenstops

Mascara, lipstick en eyeliner. Met deze drie dingen moét je altijd oppassen. Met een mascaraborsteltje en één hobbel prik je binnen no time in je oog. Rode lipstick en één hobbel en je ziet er de hele dag uit als een clowntje. En eyeliner vinden we al moeilijk genoeg zonder hobbels en bobbels. Bewaar deze items daarom voor de tussentops van de tram, trein, metro, bus en auto en breng ze aan zoals je dat thuis ook zou doen.

Reageer op artikel:
Zo breng je make-up aan in een vervoersmiddel (lees: tram, trein, bus, metro en auto)
Sluiten