Zo combineer je je parfums tot één perfecte geur

Slechts één luchtje opbrengen is zó 2001. Nee even serieus. Tegenwoordig is het helemaal hip om meerdere parfums te combineren tot één geweldig brouwsel. Maar je wil natuurlijk niet dat geuren elkaar tegen gaan spreken. Hoe pak je dit dan aan? Met deze stappen laat je jezelf onweerstaanbaar lekker ruiken.

Basics

Laten we makkelijk beginnen. Je kunt wel meteen je twee fijnste en duurste luchtjes over elkaar heen gaan spuiten, maar je kunt beter beginnen met een aantal basics. Denk hierbij aan luchtjes van Demeter (biologische winkel) of parfum oliën van de Body Shop. Dit zijn redelijk basische geuren die je dus ook makkelijk kan combineren.

Opbouwen

Bouw het op alsof je een cake bakt. Je begint met de cake zelf. De basis. Deze moet stevig zijn. Deze stevigheid vind je bijvoorbeeld in musk, hout en patchouli. Deze geuren blijven het langst op de huid zitten. Vervolgens ga je voor het eerste ‘smaak’ laagje. De jam bijvoorbeeld. In je parfum doe je dit met behulp van vrucht en groente-achtige luchtjes. Als laatste is het tijd voor de frosting. De aftopping. Dit doe je met citrus en lotusgeuren.

Testpanel

Je eigen testpanel. Nu is het wel fijn als je niet 100 verschillende combinaties moet gaan proberen voordat je je perfecte luchtje hebt. Knip een aantal strookjes papier en spuit per strookje een verschillend luchtje op. Schrijf vervolgens op het strookje welk luchtje het is. Je kunt nu combinaties maken met de strookjes en meteen ruiken of je het een lekkere combinatie vindt of niet. Zo hoef je het niet iedere keer te testen op je huid.

Volgorde

Aanbrengen in de juiste volgorde. Denk er dus aan dat je begint met de cake, dan de smaak en vervolgens aftopt met glazuur. Hmm..

Reageer op artikel:
Zo combineer je je parfums tot één perfecte geur
Sluiten