Redactie
Redactie Advertorial 2 januari 2020

Zo maak je de mooiste onderwaterfoto’s met je smartphone

We hebben allemaal altijd een smart​phone op zak. Om te bellen met vrienden, je mail te checken of snel een foto van die nieuwe sneakers te maken. Maar je kan nog zoveel meer met je smart​phone!
Op het #withGalaxy platform van Sams​ung vind je allemaal creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Zo creëer je thuis zelf een onderwaterscène met je smart​phone!

Schep een onderwater wereld

Hoe jouw onderwaterwereld eruit ziet, kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar begin met een aquarium of doorzichtige plastic bak. Om het zo echt mogelijk te laten lijken, kan je een spiegel op de bodem van de bak leggen. Als je daar dan met een zaklamp op schijnt, en vlak voordat je de foto maakt het water laat bewegen, krijg je echte lichtreflecties zoals je die ook in de oceaan ziet. Gebruik een luchtpompje voor de belletjes om het onderwatergevoel af te maken. Hang vervolgens achter de waterbak een groot lichtblauw doek en het plaatje is af… bijna!

onderwater foto's
bron: Samsung

Stijl je model

Want als je de perfecte set up hebt gecreëerd is je model aan de beurt. Trek hem of haar een leuke zwemoutfit aan, of maak het nog modieuzer met een gave designer outfit. Zet vervolgens het model tussen de waterbak en de blauwe achtergrond. Nog leuker: vraag je buurman, vader of lover of -ie ergens een bladblazer heeft liggen. Ideaal voor het ‘drijvende haren’- effect!

En maak je vooral geen zorgen om een nat pak of doorgelopen make-up, het model staat namelijk áchter de waterbak, terwijl je juist je camera onder water houdt. Niet alle smartphones zijn waterdicht, maar de Sams​ung Galaxy S en Note serie telefoons kunnen tot wel een half uur lang tot 1,5 meter onderwater.* Zet je Sams​ung op slowmotion stand en je model ‘zweeft’ door het water. 

Creëer meer met je smartphone

Een unieke onderwaterfoto is zeker niet de enige hack die je met je smartphone kan doen. In deze video zie je hoe je bijvoorbeeld ook mysterieuze selfies kan maken of zelfs een stunt in slowmotion kan filmen.

Ook zo enthousiast geworden over deze fotohack? Op het  #withGalaxy platform van Sams​ung vind je nog meer creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Laat je inspireren, bekijk tutorials van andere creators en… create content like a pro!

*Alleen toestellen met IP68 certificatie: Waterbestendig tot 1,5 meter in zoet water gedurende maximaal 30 minuten.

in samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Zo maak je de mooiste onderwaterfoto’s met je smartphone
Sluiten