Zo detox jij jouw huid klaar voor het nieuwe jaar

Pff, het zit er weer op. We hebben de ladingen wijn en lekkere hapjes overleefd. We zijn trots op onszelf. Echter is het nu weer tijd om onszelf in de spiegel aan te kijken en te accepteren dat onze huid er waarschijnlijk een beetje pips uitziet. Van alle alcohol en lekkernijen worden we natuurlijk niet per se mooier (maar misschien wel gelukkiger). Hoe detox je je huid klaar voor het nieuwe jaar?

Allereerst: De symptomen

Niet meer zo’n frisse blik en perfecte glow op je wangen na de feestdagen? Dan mag je de vinger wijzen naar meneer Alcohol. Gezwollen en geïrriteerde huid duidt op dehydratie en een teveel aan suiker, vet en zout. Woops, guilty.

Drinken

Dus wat doen we als we last hebben van dehydratie? Juist, meer drinken. Als je iets oppeppenders nodig hebt dan een glaasje water, probeer dan eens natuurlijk kokoswater. De natuurlijke ingrediënten werken namelijk als een mini energy drink, zonder alle kunstmatige ingrediënten. Om je water net wat extra’s te geven kun je het beste komkommer, mint en limoen toevoegen. Lekker, fris en stiekem ook nog eens gezond.

Nu je huid

Nu je voor je binnenkant stappen hebt gezet, wordt het tijd voor de buitenkant. Begin allereerst met huidverzachtende moisturizers. Het liefst één met veel vitamines, belangrijke aminozuren en mineralen.

Exfolieer, exfolieer, exfolieer

Tijdens deze donkere feestdagen hebben we er geen enkele moeite mee wat extra make-up op te smeren. Maar dat betekent dat de huid éxtra goed schoonhouden ook een must is. En hoe kan dat beter dan met behulp van een zachte scrubsessie. Drie keer per week scrubben tijdens deze periode is geen overbodige luxe, zolang je het voorzichtig doet. Je wil de huid namelijk oppeppen en niet extra irriteren.

Niet alleen je gezicht

Niet alleen je gezicht verdient wat extra aandacht, ook de rest van je lichaam kan een goede scrubbeurt gebruiken. Koop een grote, ruwe borstel en borstel alles af onder de douche. Geloof ons, je zult je als herboren voelen.

Je bent nog steeds wat je eet

Laten we dit jaar niet alleen gezonder gaan eten om onze kledingmaat op level te houden, maar ook om onze huid optimaal te houden. Eet voldoende groentes en fruit maar ook zeker goede vetten. Hierbij kun je denken aan vette vis of avocado’s. En als je echt de dappere dodo wilt uithangen kun je er voor kiezen om ‘cold turkey’ in zijn geheel te stoppen met suikers en alcohol. In ieder geval voor een maand. Het zal een wereld van verschil maken voor je huid.

Pak je rust

En natuurlijk, voldoende slapen. Tijdens de slaap wordt de huid en het lichaam namelijk van binnenuit hersteld. En het enige wat jij hoeft te doen in ruil is op tijd in je nest kruipen. Niet bepaald de vervelendste resolutie, al zeggen wij het zelf…

Reageer op artikel:
Zo detox jij jouw huid klaar voor het nieuwe jaar
Sluiten