Zo draag je je donkere make-up deze herfst

Prachtig, die donkerrode en bruine tinten. We ruilen onze fel gekleurde lippenstiften van de zomer in voor een warme, donkerdere tinten voor de donkere dagen. De vraag is echter, hoe pull je deze look zonder voor de dag te komen als gothic? Kijk en leer.

Lippen

Dames met een warme huidskleur kunnen het beste kiezen voor een lippenstift met een oranje of roze ondertoon. Dit zorgt er namelijk vaak voor dat de ogen mooi naar voren komen. Voor dames met een koele huidskleur kan worden gekozen voor een lippenstift met een blauwe ondertoon (niet letterlijk natuurlijk). Het leuke voordeel hiervan is dat je tanden hierdoor ineens een stuk witter lijken. Donker getinte dames kunnen het beste kiezen voor een lippenstift met een bruine basis wat zorgt voor extra dimensie van de lip.

Tips:

Breng een donkere lippenstift aan met een lippenseeltje zodat je de kleur strak kunt zetten. Ook is een lippotlood van tevoren geen slecht idee om te voorkomen dat je lippenstift uitloopt.

Gezicht

Wanneer je een donkere lippenstift draagt is het aan te raden de rest van je make-up rustig te houden. Laat je eyeliner en oogschaduw een dagje liggen en kies voor mooie volle wimpers. Kies daarbij een lichte blush om zo bij een lichte huidskleur te voorkomen dat je tint geheel wegvalt, en om donkerdere huidstinten iets meer kleur te geven.

Ogen

Is zo’n heftige kleur op je lippen toch niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een mooie oogschaduw. Een subtiele smokey eye doet het erg goed deze herfst en hij is ook nog eens super makkelijk te maken. Breng gewoon je oogpotloodje aan zoals je dit gewoonlijk ook doet, maar blend hem nu zachtjes uit met een kwastje. Voor extra dimensie kun je het lijntje iets aanzetten met bruine of zwarte oogschaduw.

Nagels

Nog steeds too much? Laat je nagels dan het werk doen. Donker rood, bruin, groen, paars, zilver, anything will do. Mooie nagels maken net zo’n statement als een mooie smokey eye of een sprankelende lip.

Reageer op artikel:
Zo draag je je donkere make-up deze herfst
Sluiten