Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 20 sep 2014

Zo draag je matte lipstick: de trend voor de herfst/ winter

De matte lipstick is hot hot hot aankomende winter en herfst en dat betekent dat we wel weer even een opfrisser op dat gebied kunnen gebruiken. Hoe zorg je er nu voor dat je lippen er onweerstaanbaar uitzien met een matte lipstick?

Prepareer de lip

Voordat je meteen naar de matte lippenstift grijpt is het een goed idee eerst je lippen even te preppen. Ze krijgen veel te voortduren tijdens de winter en dat zorgt vaak voor droge lippen en velletjes. Eerst is het dus van groot belang om je lippen zachtjes te scrubben met speciale lipscrub. Ook kun je voorzichtig met een droge tandenborstel over je lippen borstelen. Als je namelijk je matte lippenstift opbrengt op een lip met velletjes is al het mooie er meteen vanaf.

Hou ze zacht

Nadat je je lippen een scrub hebt gegeven is het van belang dat je zorgt dat ze zacht blijven. Dit doe je door een goede moisturizer aan te brengen. Gebruik hiervoor een klein beetje lippenbalsem of kokosolie. Laat het goed intrekken en deb restanten (indien aanwezig) weg voordat je begint aan het stiften van je lippen.

Concealer

Breng vervolgens een concealer aan op je lippen. Absoluut niet te dik, maar een klein laagje zorgt ervoor dat de kleur extra mooi naar voren komt en dat je lippenstift goed blijft zitten.

Lijn uit

Begin met het uitlijnen met behulp van een klein lippenkwastje of lippotloodje. Zo zorg je dat je lippenstift er strak uit komt te zien. Kleur je hele lip vervolgens in.

Inkleuren

Kleur in met de matte lippenstift. Zorg dat je niet buiten de lijntjes komt. Hap vervolgens af en breng de kleur nog een keer aan om ervoor te zorgen dat je lippenstift extra goed blijft zitten.

Highlight

Om te doen ogen alsof je nog vollere lippen hebt, kun je een beetje oogschaduw of vaseline aanbrengen aan de binnenkant van je lip. Tuit je lippen en deb een beetje gouden oogschaduw bij rode lippenstift en zilveren oogschaduw bij roze lippenstift op. Een prachtige finish en net iets extra’s.

Reageer op artikel:
Zo draag je matte lipstick: de trend voor de herfst/ winter
Sluiten