Zo fake je dé perfecte huid

Niet iedereen is gezegend met een perfecte, flawless huid. Wat zeggen we, bijna niemand heeft een perfecte huid. Gelukkig bestaat er zoiets als make-up waarmee we wel de ultieme perfecte huid kunnen faken. 

Om een compleet egale, maar toch natuurlijk ogende huid te creëren hebben we een stappenplan voor je. Door dit te volgen zie je er in een handomdraai uit als een topmodel.

 1. Begin met het aanbrengen van een hydraterende lotion om de huid voor te bereiden op de make-up. Ook zorgt dit ervoor dat de huid er vol en gezond uitziet.
 2. Breng daarna een serum van je keuze aan. De keuze voor wat voor een serum je gebruikt ligt aan de behoefte van je huid. Je hebt bijvoorbeeld serums die extra hydrateren, matteren, werken op de structuur van je huid of veroudering tegengaan. Laat je goed adviseren wat voor jou een geschikt serum is.
 3. Een oogcrème is een stap in de huidverzorging die veel mensen vergeten of onnodig vinden. Maar voor een perfect egale huid is het belangrijk om het gebied rondom je ogen goed te verzorgen, aangezien je het eerst tekenen van veroudering of vermoeidheid rond je ogen ziet.
 4. Wat er overblijft op je vingers van het aanbrengen van je oogcrème kun je op je lippen aanbrengen. Je huid van je lippen is ook teer en kwetsbaar en kan daarom alle extra verzorging gebruiken.
 5. Gebruik een losse beschermingsfactor voor op je gezicht. Dit hoeft geen vette, plakkerige zonnebrandcrème te zijn. Veel merken hebben tegenwoordig een losse factor in hun assortiment. Dit is een ultiem dun product wat je zelfs over je make-up aan kunt brengen als je dat zou willen. Het beschermt je tegen de zon en alle schadelijke invloeden van buitenaf.
 6. Eindig met een flinke lik lippenbalsem om de huid van je lippen in conditie te brengen. Droge, gebarsten lippen met velletjes horen nou eenmaal niet bij een flawless huidje.
 7. Hierna begin je met het aanbrengen van een corrector rond je ogen. Dit is om het gebied rondom je ogen te verhelderen. Verdeel de corrector tot aan je onderste wimperrand en bedek alle donkere en rode plekken rondom je oog. Breng de corrector ook in de binnenste ooghoek aan. Wees niet te zuinig in het gebruik hiervan, je wilt echt alle kleurverschillen opgelicht hebben.
 8. Daarna bedek je de plek met concealer. Het verschil tussen een corrector en een concealer is dat een corrector roze of perzikkleurig is en bedoeld is om de huid te verhelderen en de kleur te neutraliseren. Een concealer heeft een gele basis en is een meer dekkende versie van een foundation. Concealer staat het mooiste wanneer je hem één kleurtoon lichter dan je foundation neemt. Op deze manier geef je extra helderheid aan je blik.
 9. Hierna breng je een CC crème aan om de kleur van je huid te corrigeren. Ook zorgt het voor een mooie glow en verheldering van je teint.
 10. De foundation kies je op basis van de conditie van de huid, hoeveel dekking je huid nodig heeft en wat voor finish je wil. Wanneer je na het aanbrengen van je foundation nog rood door je huid heen ziet stip je dit nog even aan met je concealer.
 11. Onder en boven je ogen gebruik je een gele poeder om de concealer ‘vast’ te zetten. De rest van je gezicht poeder je af met een transparante poeder wat ervoor zorgt dat de huid er egaal en flawless uitziet. Het neemt de glans weg maar laat wel een gezonde glow achter.
 12. Eindig met een illuminating poeder voor wat extra glans op de hoge gedeelten van je gezicht.
Reageer op artikel:
Zo fake je dé perfecte huid
Sluiten