Zó ga je grove poriën te lijf

Grove poriën. Bijna iedereen heeft er last van. En hoewel foundations tegenwoordig een bijna perfecte huid creëren, is het ook fijn als je huid er goed uitziet zonder foundation. Dit zijn de beste tips om je poriën te verkleinen.

1. Goed reinigen

Poriën vergroten wanneer ze verstopt raken met vuil, vet en bacteriën. De poriewand rekt hierdoor uit en dat zorgt ervoor dat ze groter en zichtbaarder worden. Dit kun je voorkomen door je huid twee keer per dag goed te reinigen. Er zijn ook speciale reinigingen te koop die helpen je poriën te verkleinen zoals de Poresolution lotion van Dr. Brand, of de Total Matteness Pore Refiner Lotion van Philosophy.

DIY masker

Voor dit masker heb je een washand nodig, citroensap en ananassap. Citroensap heeft een reinigende werking en laat poriën krimpen. Ananas reinigt ook, plus het bevat enzymen die je gezichtshuid strak en stevig maken.

  1. Drenk een washand in gelijke delen ananassap en citroensap.
  2. Wanneer je een gevoelige huid hebt gebruik je eerst een moisturizer voor de behandeling.
  3. Leg de washand stevig op de vergrote poriën en laat hem een minuut liggen.
  4. Spoel hierna je gezicht af met warm water.
2. Scrubben

Door een (milde) scrub te gebruiken kun je je huid en poriën diep reinigen. Door dit één tot twee keer per week te doen voorkom je dat vuil, vet en bacteriën de poriën kunnen verstoppen.

DIY kuur van zuiveringszout

Visagisten zweren bij deze DIY kuur als remedie tegen grove poriën en acné. Hoe werkt het?

  1. Maak ’s avonds voordat je begint je huid goed schoon met je normale reiniging.
  2. Meng daarna voor het ‘masker’ twee eetlepels zuiveringszout en twee eetlepels warm water tot een pasta.
  3. Breng de pasta met ronddraaiende bewegingen aan en laat het 30 seconden intrekken.
  4. Spoel het af met koud water.
  5. Deze handeling pas je de eerste week vijf tot zeven keer toe, daarna kun je volstaan met drie tot vijf keer per week het masker ’s avonds aan te brengen.
Chemische peeling

Met een chemische peeling haal je het bovenste laagje van je huid weg. Dode huidcellen worden op deze manier versneld opgeruimd waardoor ze niet meer tot een verstopping kunnen leiden. Ook geeft het de huid een prikkel om nieuwe cellen aan te maken wat ervoor zorgt dat er weer nieuwe mooie huid tevoorschijn komt.

Yoghurtmasker

Een yoghurtmasker helpt door middel van melkzuur en probiotica de bacteriën te bestrijden die acné veroorzaken. Daardoor vallen grove poriën minder op. Smeer een laagje naturel yoghurt op je gezicht en laat dit vijf tot tien minuten intrekken. Laat het niet langer dan tien minuten zitten want anders kan het je huid irriteren. Het masker kun je eenmaal per week gebruiken, niet vaker want ook dan kunnen er irritaties ontstaan.

Camoufleren

Wanneer dit allemaal niet werkt zit er nog maar één ding op en dat is het camoufleren van je poriën. Dit kan met producten die siliconen bevatten. Siliconen leggen een flinterdun laagje over je huid wat ervoor zorgt dat je poriën ‘opgevuld’ worden. Ook zorgt het laagje ervoor dat vuil van buitenaf niet in de poriën terechtkomt waardoor het ook nog eens beschermend werkt. Kijk hiervoor naar speciale pore minimizer producten zoals de Porefessional van Benefit, of de Photo Finish Pore Minimizing primer van Smashbox.

Reageer op artikel:
Zó ga je grove poriën te lijf
Sluiten