Zo ga je om met een onvoorspelbare en gevoelige huid

50% van de mensen heeft een gevoelige huid wat kan leiden tot acné, een prikkende huid, allergieën en andere onvoorspelbare condities. Het kan aan een ontelbaar aantal factoren liggen die zowel van binnen als van buiten komen. Stress, ziekte, medicatie, omgevingsinvloeden, hormonen en ga zo maar door. Door al deze factoren is het geen overbodige luxe om goed in de gaten te houden wanneer jouw huidconditie ineens omslaat. Is het weer eens zover en wil je er wel eens achter komen wat nu de oorzaak is? Lees dan verder:

Het belangrijkste is om erachter te komen wat jouw huid van streek maakt. Vervolgens is het belangrijk om je huid als het ware tresetten, refreshen en jezelf klaar maken voor een nieuwe start. En dat doe je als volgt.

Kalmeer je huid

Is je gezicht rood en geïrriteerd? Probeer je huid dan zo snel mogelijk te kalmeren met natuurlijke producten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kamille, yoghurt en honing.

Hou je huid in de gaten

Smeer je iets op en merk je dat het begint te prikken? Dan is het zaak om snel te handelen. Was je gezicht meteen met lauwwarm water en schrijf daarna op wat voor ingrediënten het product bevat. Zo kun je uiteindelijk een patroon herkennen wanneer het vaker voorkomt.

Teveel van het goeie

Bedenk je ook dat een te overdreven combinatie van producten of te vaak wisselen van producten voor irritatie kan zorgen. Sommige combinaties kunnen allergieën veroorzaken en afwisseling kan er voor zorgen dat je huid net aan het ene is gewend en daardoor het andere niet meer goed kan verwerken.

Vermijd het volgende

Heb jij een gevoelige huid? Vermijd dan producten met irriterende ingrediënten zoals parfum, alcohol, menthol, en chemicaliën. En reinig niet met té heet of té koud water. Dit kan namelijk net zulke heftige reacties op de huid te weeg brengen als de verkeerde producten.

Ontwikkel de perfecte routine

Je kunt je huid trainen om beter bestand te raken tegen dit soort schommelingen. Twee keer per dag je gezicht wassen, reinigen met tonic en insmeren met een fijne crème. Om de drie dagen voorzichtig exfoliëren en goed blijven hydrateren. Let zeker op met scrubben aangezien dit altijd erg kan irriteren indien je te ‘grondig’ poetst.

Reageer op artikel:
Zo ga je om met een onvoorspelbare en gevoelige huid
Sluiten