Zo gaat het jou ook lukken om een ochtendsporter te worden

Je zou jezelf niet echt bestempelen als een ochtendmens. Je kunt bijna nooit meteen uit bed komen en je voelt je de eerste uren een zombie. Maar zelfs voor jou is het haalbaar om 's ochtends te gaan sporten. Zodat je de avond lekker voor jezelf hebt en je stofwisseling de hele dag in de hoogste versnelling staat.

Rol meteen uit bed

Uh-uh, snoozekoningin, vandaag doe je daar niet aan. Als je maar op die knop blijft drukken is de kans namelijk groot dat je veel te lang blijft liggen en dat er van sporten niks meer terecht komt. Daarom: druk de wekker uit en trek meteen je sportkleding aan.

Leg je sportkleding klaar

Hoe irritant is het als je ’s ochtends vroeg je sportschoenen of -bh niet kunt vinden. Maak het jezelf makkelijk en leg alles de avond van te voren klaar. Zorg ook dat je iPod of telefoon opgeladen is en dat je een playlist met muziek klaar hebt staan als je graag met muziek sport. Daar heb je namelijk écht geen zin op de vroege ochtend.

Plan je training van tevoren

Nog een tip onder de noemer ‘voorbereiding’. Bedenk de avond voor je sportsessie of je wilt gaan hardlopen, naar de sportschool wilt gaan of in je woonkamer wilt hoelahoepen.

Ontbijt licht

Je wilt tijdens het sporten natuurlijk niet misselijk worden of een onwijze steek in je zij krijgen. Het is daarom slim om niet al te uitgebreid te ontbijten. Tenzij je nog een uur eerder je bed uit wilt, maar eh, nee, dacht het niet hè? Eet bijvoorbeeld voor je gaat sporten een banaan of een rijstwafel met een gekookt eitje. Als je klaar bent, kun je altijd deel twee van je ontbijt nemen.

Por een vriendin om mee te gaan

Als je hebt afgesproken met een vriendin, dan is de kans groot dat je ook écht gaat en niet gewoon in je bed blijft liggen. Want je wilt je vriendin niet laten wachten als je om half 8 ’s ochtends hebt afgesproken. Bovendien is het ook nog eens gezellig.

LEES OOK: 4 x makkelijke manieren om je dag te beginnen en binnen no time in shape te komen

Reageer op artikel:
Zo gaat het jou ook lukken om een ochtendsporter te worden
Sluiten