Zó heb jij nog langer plezier van je gelnagellak en blijven je nagels mooi

Gelnagellak, we kunnen eigenlijk al niet meer zonder. Het ziet er gorgeous uit en je hebt er ook nog eens lang plezier van. Maar vaak voelen je nagels nadat je de gellak eraf hebt gehaald dun en broos aan. Wij hebben gelukkig dé tips voor je, zodat jouw manicure er perfect uitziet en je nagels ook nog eens gezond blijven:

Ga voor LED

Als je jouw gelmanicure laat doen in de nagelsalon, vraag of er een LED lamp gebruikt kan worden in plaats van een UV lamp. Niet alleen zorgt LED ervoor dat jouw nagels in een knipoog droog zijn, ook is het voor de huid van je vingers veel gezonder. Een UV lamp kan namelijk meer donkere (en misschien wel schadelijke) vlekjes veroorzaken op je huid en LED juist niet. Voor een perfect resultaat kun je het beste handschoentjes dragen zonder vingertoppen. Een gel manicure die er prachtig uitziet? Check. Gezonde huid bij je vingers? Dubbel check.

Niet trekken maar weken

Hoe verleidelijk het ook is, zodra je merkt dat er een puntje van je nagel gechipt is, ben je waarschijnlijk geneigd je gelnagellak eraf te trekken. Probeer er toch vanaf te blijven. Als je jouw nagellak er namelijk aftrekt heb je ook kans om een laagje van je nagel eraf te trekken. Hierdoor wordt jouw nagel blootgesteld aan nare bacteriën en kunnen ze er mogelijkdun en broos door worden. Wacht geduldig af totdat je in de salon terecht kan, zij zullen de lak voor je eraf weken. Geen geduld? Hier lees je ook hoe je het veilig thuis kan doen.

Vakantie voor je nagels

Gewone nagellak en gelnagellak zorgen ervoor dat je nagels niet kunnen ademen. Geef je nagels daarom om de zoveel tijd een vakantie. Draag een paar dagen geen nagellak en geef ze juist extra liefde en aandacht met nagelversterkers, een fijne vijl en verzorgende oliën.

Een sticky manicure

Een leuk alternatief voor een gelmanicure zijn nagelstickers. Ze zijn te verkrijgen in de meest gave designs en ze beschadigen je nagels helemaal niet. Als je toch echt een nagellak fan bent kun je het beste op zoek gaan naar nagellakjes zonder beschadigende stoffen. Steeds vaker zijn er nagellakjes te koop met vriendelijke formules voor jouw nagels. Nailed it.

Reageer op artikel:
Zó heb jij nog langer plezier van je gelnagellak en blijven je nagels mooi
Sluiten