Zo houd je rekening met je gezichtsvorm en breng je blush aan als een pro

Blush aanbrengen lijkt iets waar je niet over na hoeft te denken: ronddraaien, aftikken en aanbrengen, toch? Maar een professional zal toegeven dat er wel meer bij komt kijken. De vorm van je gezicht is namelijk heel belangrijk bij hoe blush eruit komt te zien op je gezicht. Door rekening te houden met je gezichtsvorm breng je blush aan als een pro:

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, wordt de aandacht vooral getrokken naar de appeltjes van je wangen. Probeer daarom zo min mogelijk kleur daar aan te brengen. Om de rondheid van je gezicht te minimaliseren, kun je je blush aanbrengen nét boven je jukbeenderen. Je wilt de kleur met die techniek als het ware omhoog duwen. Probeer blushes met veel glitter te vermijden, omdat die alleen maar meer aandacht naar de appeltjes van je wangen zullen trekken.

Vierkant gezicht

Het tegenovergestelde van een rond gezicht is een vierkant gezicht, omdat deze uit veel hoeken bestaat. Als je niet voorzichtig bent met je blush, kunnen die hoeken er hard en streng uit komen te zien. Om je gezicht optimaal naar voren te laten komen, kun je je blush aanzetten op de appeltjes van je wangen en blenden naar je slapen toe. Het einde van je wenkbrauwen is het punt waar je moet stoppen met blenden.

Ovaal gezicht

Als je een lang en ovaal gezicht hebt, is het de kunst deze voller te laten lijken. Begin bij de appeltjes van je wangen en werk in een horizontale lijn richting je oren. Zorg dat je de kleur goed blend met een grote, fluffy kwast.

Hartvormig gezicht

Heb je een hartvormig gezicht? Plaats dan twee vingers op je jukbeenderen en breng nét daaronder je blush aan. Zo krijg je hetzelfde effect als wanneer je gaat contouren met bronzer. Met deze techniek haal je de aandacht weg van het onderste gedeelte van je gezicht (in verband met een eventuele puntige kin) en breng je het naar je jukbeenderen toe.

Behoefte aan het zien van een video? Kijk hier hoe je de perfecte wangen maakt.

Reageer op artikel:
Zo houd je rekening met je gezichtsvorm en breng je blush aan als een pro
Sluiten