Zó hou jij het cool tijdens de hittegolf

Ja, de zomer is dan toch echt begonnen. En hoe. Met de hittegolf die deze week aan het broeien is, wil je natuurlijk zo cool mogelijk de hitte doorkomen. En wij hebben precies hiervoor dé tips voor je:

Licht gekleed

Letterlijk en figuurlijk. Kies voor kleding in lichte kleuren en stoffen. Katoen is heerlijk voor dit weer als je helaas niet de gelegenheid hebt om op het strand te vertoeven. Anders is natuurlijk je bikini jouw beste outfit.

Hair on point

Ga voor heerlijk opgestoken haren. Hoe mooi je jouw haren ook kan krullen, het is helaas zo warm in je nek. Een prachtige visgraatvlecht die je verwerkt in een messy bun, (zoals hier) is een perfect alternatief.

Accessoire

Niet zo goed in vlechten? Een zomerhoedje of een sjaaltje van katoen met een messy bun zijn ook heerlijk met het warme weer. Vergeet je zonnebril natuurlijk ook niet, zo zie je er zeker fabulous en cool uit.

Make-up

Bang dat al je make-up eraf smelt zodra je eens stap naar buiten doet? Don’t worry, met deze tips voorkomen je het smelten van je make-up. Een ander idee is om cooling make-up te gebruiken, dit zorgt ervoor dat jij toch je geliefde look kan dragen en er ook helemaal summer ready uitziet.

Spray it

Een perfect idee voor heet weer: een cooling spray. Je hebt ze al van verschillende merken, maar je kunt ze ook heel simpel zelf maken. Het enige wat je nodig hebt? Een plantenspuit en water. Even vullen en voila, jij bent heerlijk cool én ook amper geld kwijt.

Let’t go to the beach each

Als je de kans hebt, ga dan heerlijk naar het strand. Dat is eigenlijk wat ieder mens tijdens een hittegolf wil toch?

Zwemmen

Niet zo’n zin in het strand? Ga dan heerlijk naar een zwembad. Trek je mooiste bikini aan en genieten maar.

Insmeren

Maar vergeet je vooral niet extra goed in te smeren. Als je vooral veel in het water te vinden bent, is veel insmeren echt een must. Een zonnebrand met een verkoelend effect is al helemaal perfect.

Drinken

En vergeet ook niet veel te drinken en dan vooral water. Niet zo’n waterdrinker? Leuk je water op met heerlijke komkommerschijfjes of citroen, het ziet er niet alleen leuk uit, het drinkt ook nog eens lekkerder.

Nu even niet

Stel je work-out in de middaguren uit. Het is veel te warm om een rondje te hardlopen in het park en eerlijk gezegd, als je al die mensen ziet genieten van het weer, wil jij dat ook gewoon doen. Toch?

Douche

Toch een mini work-out gedaan? Ga dan lauwwarm douchen en zeker niet ijskoud (hoe verleidelijk dit ook is), je krijgt het namelijk uiteindelijk alleen maar warmer van een koude douche.

Koelkast

Een perfecte cool down is om jouw favoriete crèmes voor gebruik een halfuur in de koelkast te zetten. Zo verzorg je je huid en koel je ook nog eens heerlijk af.

Eten

Kies voor niet te zware en warme maaltijden tijdens het warme weer. Ga juist voor lichtere maaltijden gespreid over de gehele dag, een frisse salade met fruit en groente bijvoorbeeld is een heerlijk maaltje.

Ice cream yes

Een perfecte zomerdag is eigenlijk niet compleet zonder ijs. En wat is nou een beter excuus om veel ijs te eten tijdens een hittegolf? Juist, eigenlijk geen. Enjoy your ice cream.

Reageer op artikel:
Zó hou jij het cool tijdens de hittegolf
Sluiten