Zo kies je jouw eigen signature make-up look

Lastig is het zeker, die éne make-up look vinden die je hoe dan ook iedere dag perfect staat. Het kost daarom ook wat tijd om deze look te ontwikkelen. Nog niet helemaal uit over jouw signature look? Met de volgende tips moet je toch aardig in de buurt kunnen komen.

Denk terug

Denk eens terug, wanneer was het voor het laatst dat je echt vond dat je er goed uitzag? Nee, zo makkelijk is het natuurlijk ook niet, maar je kunt wel nagaan bij jezelf of je iets speciaals die dag hebt uitgehaald met je make-up wat er voor zorgde dat je extra lekker in je vel zat. Ga dit na en test uit of dit (bijvoorbeeld een strakke cat eye of een mooie rode lippenstift) hetzelfde effect creëert op andere dagen.

Hou je comfortzone in de gaten

Iemand kan je nog zo leuk opmaken, maar als jij je niet lekker voelt met een berg make-up op gaat dat waarschijnlijk ook niet zomaar veranderen. Kies iets wat echt bij jou past en wat je fijn vindt om te dragen. Dat kan helemaal over de top zijn of juist erg minimalistisch. Zolang de look fijn voelt voor jou, is het goed.

Bedenk welke kenmerken je wil benadrukken

Weet je dat je prachtige ogen hebt of juist killer jukbeenderen? Zet deze dan extra in de spotlights en de rest op een lager pitje. Wedden dat het iedereen alleen nog maar meer zal opvallen hoe fantastisch je ogen zijn?

Hoeveel tijd wil je er aan kwijt zijn

Wees wel realistisch en pas je look aan aan de hoeveelheid tijd die je er aan wilt besteden. Als jij houdt van een totaal geretoucheerde look zul je ook echt ietsje eerder op moeten staan. Slaap jij liever tot het laatste moment? Dan kun je beter een niet al te ingewikkelde routine voor jezelf ontwikkelen.

Reageer op artikel:
Zo kies je jouw eigen signature make-up look
Sluiten