Zó knip je je eigen pony

Een pony staat ontzettend leuk, het is alleen zo jammer dat hij weer snel aangroeit. Voor je het weet komt je pony tot aan je jukbeenderen en is het geen pony meer te noemen. Omdat we begrijpen dat je niet elke twee weken tijd en zin hebt om naar de kapper te gaan om je pony bij te laten knippen hebben we een handig stappenplan voor je waarmee je het zelf kan.

  1. Om mee te beginnen: Knip je pony nooit, maar dan ook nooit wanneer je haar nat is. De lengte kan prima zijn wanneer je haar nog nat is, maar wanneer je haar droogt dan ‘krimpt’ het en valt je pony ineens een stuk korter uit.
  2. Het beste kun je je haar steil maken met een stijltang, omdat je dan het beste overzicht hebt.
  3. Doe je haar in een staart en laat het gedeelte van je haar wat je tot een pony wil knippen los hangen.
  4. Verdeel je haar wat je wilt knippen in twee delen, zet één deel vast met een clipje.
  5. Pak één helft en kam dit naar beneden. Trek de pluk haar tussen twee vingers naar beneden en knip aan de onderkant van je vingers. Zorg dat je haar nog over je wenkbrauw valt, wanneer je je pony korter knipt staat het niet meer natuurlijk.
  6. Knip hierna de andere kant op dezelfde lengte.
  7. Begin rustig aan met knippen en bekijk tussendoor het resultaat. Wanneer je het nog iets te lang vindt kun je het beetje bij beetje bijknippen. Wanneer je je pony in één keer te kort knipt valt er niks meer aan te doen.
  8. Knip met kleine knipbewegingen anders krijg je een scheef resultaat.
Reageer op artikel:
Zó knip je je eigen pony
Sluiten