Zó kom jij van acné op je rug af

Acné is op zichzelf al erg vervelend, laat staan dat het zich verplaatst. Het kan dan ook voorkomen dat je ook acné op je rug hebt. Niets om je voor te schamen, bacné is gemakkelijk te behandelen. Wij vertellen je precies hoe:

Zwetende kleding

Een veel voorkomende oorzaak van acné op je rug is zwetende kleding. Doordat jij zweet, houden de haartjes op je rug dit vast. Zo komt het zweet in je poriën terecht waardoor deze verstopt raken. Als je overdag gezweet hebt, trek dan thuis gelijk deze kleding uit.

De juiste producten

Wat ook goed helpt is douchen met de juiste producten. Gebruik een douchegel die ingrediënten bevatten die helpen om onzuiverheden tegen te gaan. Een facial tegen puistjes kun je ook prima voor je rug gebruiken. Producten met benzoyl perioxide helpen goed bij het verhelpen van acné. Pas wel op, deze stof kan verkleuring van je kleding veroorzaken.

Dokter

Als niets helpt en jouw acné alleen maar erger lijkt te worden, bezoek dan je dokter. Hij kan je vast een doorverwijzing geven naar de dermatoloog die jou van je bacné kan afhelpen.

Reageer op artikel:
Zó kom jij van acné op je rug af
Sluiten