Zo krijg je de meest gladde benen voor Kerst en staan ze prachtig onder je jurkje

Het scheren van onze benen laten we vaak achterwege tijdens de winter. Maar nu de kerstdagen eraan komen willen we onze benen wel prachtig glad onder onze jurkjes hebben. En zo krijg je dat voor elkaar:

Voordat je gaat scheren

Neem een douche of bad voordat je gaat beginnen met het scheren van je benen. Weken in warm water voor tien tot vijftien minuten zorgt ervoor dat je huid soepeler wordt en je haartjes zachter. Dit zal het scheren van je benen makkelijker maken en je zult minder snel een geïrriteerde huid krijgen.

Tijdens het douchen of badderen

Vlak voordat je aan het zware geschut gaat beginnen, is het belangrijk je lichaam goed te reinigen zodat het scheren straks soepel verloopt. Je kunt daarvoor het beste gebruik maken van een roterende borstel die geschikt is voor je lichaam. Heb je die niet? Dan kun je ook gebruik maken van een body puff.

Tijdens het scheren

Gebruik voor het scheren altijd een scherp scheermesje. Want hoe botter je mesje is, des te meer geïrriteerd je huid kan raken. Vervang je mesje elke drie à vier scheerbeurten voor het beste resultaat.

Na het scheren

Gebruik na het scheren een crème op je benen die voorkomt dat je last krijgt van ingegroeide haartjes. Als je deze niet tot je beschikking hebt, kun je ook kiezen voor een vochtinbrengende bodylotion. Je benen zullen shinen als nooit tevoren en jij bent helemaal klaar voor Kerst.

Reageer op artikel:
Zo krijg je de meest gladde benen voor Kerst en staan ze prachtig onder je jurkje
Sluiten