Zo krijg je een killerbody zonder er iets voor te laten

Het is januari, nieuwe voornemens staan voor de deur en je wilt niets liever dan toch écht even gezond leven. Je hebt al uitgezocht wat de lekkerste gezonde recepten zijn en wilt het liefst zoveel mogelijk sporten. Maar sla niet al te erg door, je wilt niet de vriendin zijn die nooit meer te porren is voor een avondje uit.

Met deze tips zorg je voor een healthy lifestyle, maar blijf je toch nog gezellig en happy. Zeg het nou zelf: dit is een win-win situatie toch?

Sport in de ochtend

Sporten in de ochtend kan veel voordelen hebben. Zo is het veel minder druk in de ochtend en kun je heerlijk je gang gaan. Jij hebt al een heerlijke workout achter de rug, nog voordat je aan je dag begint. Van sporten word je daarnaast ook nog eens happy, je kunt je helemaal laten gaan en alle zorgen opzij zetten. Je bent ontspannen, je hebt het gevoel dat je écht iets hebt gedaan en dit is ook nog eens positief voor op je werk.

Daarnaast heeft een ochtendtraining nog meer voordelen. Doordat je training het begin van de dag is, verhoog je je metabolisme. Dit zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt. Say what? En het wordt nog mooier, als je sport voor je ontbijt – loop niet te hard van stapel, maar heb een rustige work-out – verlies je gedurende de dag meer lichaamsvet.

Weest niet te extreem

Oke, je wilt wat verliezen en wilt echt een gezonde levensstijl, maar loop niet te hard van stapel. Het is voor je lichaam niet goed om elke dag te sporten, zorg voor wat rust. Je spieren kunnen het echt niet aan wanneer je opeens hele dagen in de sportschool staat. Maar wees ook niet te extreem wat betreft eten.

Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond eet, maar geniet ook zeker. Je wilt echt niet de saaie vriendin worden die niet meer drinkt of alleen maar op een worteltje kauwt. Oké, tijdens de feestdagen heb je echt elke dag gedronken, dit kan wat minder. Maar af en toe een wijntje kan echt geen kwaad.

Kies iets wat je leuk vindt

Het klinkt misschien cliché, maar kies iets wat je leuk vindt. Natuurlijk is het niet altijd leuk om te gaan trainen en zit je veel liever op de bank. Maar wanneer je een bepaalde work-out echt leuk vindt ga je met veel minder tegenzin.

Vind je een bepaald klasje leuk? Ga ervoor en kijk of er work-outs zijn die er een beetje op lijken. Of heb je echt geen zin om in een warme sportschool te gaan staan waar je elke keer weer bekenden tegenkomt? Doe dit dan alsjeblieft niet. Ga lekker buiten hardlopen, doe vooral workouts waar je happy van wordt. Wanneer je met grote tegenzin gaat sporten, alleen maar omdat je het gevoel hebt dat het moet, levert het ook weinig op.

Fit girl, het komt helemaal goed, maar houdt wel in je achterhoofd dat je niet je hele leven hoeft om te gooien. Blijf dingen doen waar je gelukkig van wordt en neem sommige diëten met een korreltje zout. Wanneer je echt wilt, komt die killerbody echt wel.

LEES OOK: De belangrijkste huidverzorgingstips voor bij het sporten

Reageer op artikel:
Zo krijg je een killerbody zonder er iets voor te laten
Sluiten