Zo krijg je sneller (maar verantwoord!) een tan als je op vakantie gaat

Een gezonde, mooie, glanzende, bruine teint willen we allemaal in de zomer. Maar hoe krijg je dat nou eigenlijk voor elkaar? En hoe doe je het verantwoord? Zonder te verbranden en zonder kans op schade en rimpels? Dat hebben we op een rijtje gezet.

Scrubben maar

Ga lekker aan de slag met die heerlijke scrub, want je het maakt je huid niet alleen gladder, het zorgt er straks ook voor dat je je bruine teintje langer behoudt. Bovendien word je – doordat je je dode huidcellen verwijdert – ook nog eens egaler bruin.

Eet tomaten en wortels

Daar zit namelijk bètacaroteen in. Dit wordt in je lichaam omgezet in vitamine A, wat je huid helpt te beschermen tegen de zon.

Ook ondersteunt caroteen melanine, dat verantwoordelijk is voor het donker worden van je huid in het zonlicht. Volgens een Brits onderzoek kun je zelfs – mits je vijf dagen per week wortelen, spinazie, abrikozen, meloen, hete pepers en tomaten eet – je huid laten verkleuren zonder driftig te zonnen.

Korte momentjes zonnen

Als je zonvakantie er aan komt, is het verstandig om je huid van te voren alvast te laten wennen aan de zon. Ga daarom van tevoren korte momenten in de zon. Een kwartiertje of een half uur. Zo bouw je ook alvast een kleurtje op. Wel goed smeren natuurlijk.

Gebruik zelfbruiner wijs

Zelfbruiner is ideaal als je instantly een kleurtje wilt. Maar, pas op, want het is dan wel super handig, het beschermt niet tegen de zon. Het is namelijk niet zo dat je door de donkere kleur beter tegen schadelijke zonnestralen kunt. Blijf daarom altijd goed smeren met zonnebrandcrème.

Ga lekker dobberen op het water

En als het dan eindelijk zo ver is en je zonvakantie is aangebroken, zorg dan dat je vertoeft in de buurt van het water. Ga lekker dobberen. Installeer je op een terras langs het water. Of spendeer een middag in een jacuzzi, als je die luxe hebt. Het water weerspiegelt namelijk het zonlicht en daardoor heb je super snel die gezonde bruine kleur die je wel het hele jaar door zou willen hebben. Let op, je verbrandt wel sneller.

LEES OOK: Yes yes yes! Dit is dé truc voor die gewilde slanke en strakke bovenbenen

Reageer op artikel:
Zo krijg je sneller (maar verantwoord!) een tan als je op vakantie gaat
Sluiten