Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 6 nov 2016

Zo leuk! Er bestaat een eilandengroep waar je alleen kunt betalen met kokosnoten

Dit is misschien wel het allerleukste ooit. Er bestaat blijkbaar een eilandengroep waarbij ze fruit als betaalmiddel hebben. Je betaalt daar niet met geld, maar met kokosnoten. En dat is kinda awesome.

De eilandengroep heet ‘San Blas’ en ligt voor de Caribische kust van Panama. Het zijn maar liefst bijna 400 eilandjes waarvan er 40 worden bewoond door de Kuna indianen. Daarom worden de eilandjes ook wel eens de Kuna eilanden genoemd.

Allemaal zijn ze even tropisch, idyllisch en prachtig. En het leukste; je kunt er betalen met kokosnoten. Het is zelfs de officiële valuta. Hilarisch hè?

Twee kokosnoten staan gelijk aan één dollar. Waarom? De indianen die op de eilanden wonen leven van de kokosnoten handel en daarom willen ze liever kokosnoten dan dollars. En wij vinden het fantastisch.

Je hoeft je niet druk te maken of je geld uit je zak valt, ook niet of je je pinpas wel bij je hebt. Nee, het enige dat belangrijk is, is een flinke voorraad kokosnoten. Zul je wel een ietwat groter tasje mee moeten nemen als je ergens naar toe gaat, maar dat is van latere zorg. Happy holiday!

Reageer op artikel:
Zo leuk! Er bestaat een eilandengroep waar je alleen kunt betalen met kokosnoten
Sluiten