Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Reizen 2 jun 2015

Zo los je je 3 grootste beauty problemen op tijdens het reizen

Ja, het is bijna weer tijd voor vakantie en dat betekent lange uren in de auto of het vliegtuig maken. Echter brengt reizen vaak een aantal vervelende beauty problemen met zich mee. Je staat er niet bij stil totdat je ineens tien uur in een vliegtuig zit en nergens je nodige hulpmiddel vandaan kan toveren. De drie grootste beauty problemen waar je tegen aanloopt tijdens het reizen én hoe je ze oplost.

1. Een droge huid

Droog, trekkerig en kriebelig. Klinkt het herkenbaar? Geen wonder in die kurkdroge vliegtuigen. Je irriteert je mateloos en weet dat het de nodige plekjes met zich mee gaat brengen. Wat te doen?

De oplossing:

Breng een hydraterend masker aan tijdens je vlucht. Wij zijn persoonlijk fan van Estee Lauder’s Micro Essence Infusion Mask. Het is een dun velletje wat je op je gezicht legt en ook gemakkelijk weer kan verwijderen. Het kalmeert de huid en hydrateert tegelijkertijd. Win-win. Vind je een vel een beetje gek om op je gezicht te leggen, probeer dan een slaapmasker zoals La Roche-Posay’s Hydraphase Empowering Thermal Water Sleeping Mask. Als je de kleine variant koopt kun je hem nog meenemen in je handbagage ook.

2. Een gezwollen huid

Je kent het wel: weinig vocht, veel zout en een puffy gezicht. Hoe los je het op na het reizen?

De oplossing:

Zorg dat je allereerst let op je zoutinname tijdens je vlucht of rit. Zout is dé boosdoener wat betreft een gezwollen gezicht. Ren bij aankomst naar je hotelkamer en vraag om groene thee en een lepel. Maak het zakje kapot en haal de groene thee eruit. Leg de thee op je gezwollen ogen en/of huid en plaats hier vervolgens een lauwwarme handdoek overheen voor ongeveer vijf minuten. Leg vervolgens de lepel in je minibar en laat hem goed koud worden. Plaats de lepel vervolgens over je oog en laat de koude lucht zijn werk doen voor twee minuten. Simpel als wat! Eerder last van gezwollen benen? Neem dan eerst een douche en spoel vervolgens je benen af met koud water.

3. Droge lippen

Droge lucht, aan je lippen likken, drinken, eten, blegh. Wat kan reizen toch vervelend zijn voor je huid.

De oplossing:

Neem een goede lippenbalm mee in je tas en zorg dat je lippen rijkelijk zijn ingesmeerd nog voordat je het vliegtuig instapt. Onze favoriet is Smith’s Rosebud Salve. Heeft het niet mogen baten? Vraag je roomservice dan om een beetje suiker en honing (of olijvenolie) om je eigen lippenscrub mee te maken na je vlucht. Ha, zijn we niet inventief?

Reageer op artikel:
Zo los je je 3 grootste beauty problemen op tijdens het reizen
Sluiten