Zo maak je gezonde keuzes als je uit eten gaat

Als je af en toe uit eten gaat zeggen we vooral: geniet ervan. Want uiteten gaan is heerlijk, gezellig en het is zonde als je alleen maar nadenkt over de calorieën in je gerecht. Maar als geregeld buiten de deur eet, dan een etentje met die hebt en dan weer met die, en vaak op een terras blijft hangen om vervolgens de hele menukaart te bestellen: dan is het slim om wel overwogen na te denken over je keuzes.

Ga niet met ál te veel honger naar het restaurant

Het klinkt logisch om de dag dat je uit eten gaat minder te eten. En dat is het op zich ook. Maar zorg dat je niet super hongerig aan tafel schuift. Want de kans is dan groot dat je in één keer een broodmandje verorberd of tóch die vier kazen pizza bestelt, terwijl je nou juist iets gezonds wilde kiezen.

Bekijk de menukaart alvast online

Dan kun je weloverwogen – en zonder die knorrende maag – een keuze maken. Dan is het alleen nog de uitdaging om het bij je oorspronkelijke keuze te houden.

Vraag of de dressing of saus apart mag

Hartstikke slim, want zo kun je zelf bepalen hoeveel vloeibare calorieën je over je eten giet. Juist in de sausjes en dressings zitten de dingen die je wilt vermijden.

Kies rood boven wit

Niet alleen qua wijn, maar ook qua saus. Als je pasta eet bijvoorbeeld. Witte saus is namelijk vaak romig en rode sauzen zijn meestal op basis van tomaten.

Gegrild vlees is de beste optie

Want het is klaargemaakt zonder olie of boter. Eet je vis, kies dan voor vis dat gekookt, gebakken of gestoomd is.

Als je de bijgerechten zelf kunt kiezen: neem salade

En geen frietjes. Jat er eventueel een paar van je tafelgenoten. Als ze niet kijken ofzo.

Deel het toetje

Als je écht niet weg wilt zonder de cheesecake, crème brûlée of lava brownie, deel het dan met je tafelgenoten. Vaak zit je toch al te vol voor een heel nagerecht, daarom is het ideaal als iedereen een paar vorkjes prikt voor de smaak. En eh, je kunt natuurlijk ook kiezen voor vers fruit als dessert. Zonder slagroom…

LEES OOK: Vergeet squats: Zo krijg je echt die strakke, ronde billen waar je van droomt

Reageer op artikel:
Zo maak je gezonde keuzes als je uit eten gaat
Sluiten