Zo mooi! Hannah ging van obesitas naar boulimia naar een prachtig gezond lijf

Jarenlang worstelde Hannah Hindmarsh met haar gewicht. De 26 jarige vrouw uit Bishops Waltham, in Southampton, ging van een normaal gewicht naar bijna 100 kg en sloeg daarna door met diëten. Ze bleek boulimia te hebben. Maar inmiddels is Hannah eindelijk gezond en tevreden met zichzelf.

‘In de afgelopen zeven jaar zijn er enkele ongelooflijke dieptepunten voor mij geweest. Ik hoop dat niemand anders in de gevaarlijke val valt, zoals ik wel deed. Ik hoop ook dat mijn verhaal andere jonge vrouwen kan helpen,’ zegt Hannah tegen de Daily Mail.

Hannah worstelde jarenlang met haar gewicht. Door het dagelijks eten van ongezonde dingen als burgers, sandwiches met gebakken eieren en worst, taart, brood, boter en een scala aan chips, zoetigheden, chocolade en hele rollen biscuitjes, tikte de weegschaal uiteindelijk 99 kg aan. Hannah realiseerde dat het mis was toen ze met haar vriend naar Spanje wilde gaan voor een zonvakantie. Ze wilde haar leven omgooien. Ze besloot zich aan te sluiten bij Weight Watchers. En het lukte. Ze verloor 22 kg.

‘Ik was bang voor kaas, worst, wit brood en pasta’

Maar, toen, twee jaar later, liep haar relatie op de klippen. En het ging weer mis met haar gewicht. Ze sloeg door met afvallen. Hannah vertelt dat ze heel onzeker was en daarom maaltijden oversloeg. Het enige wat ze op een dag at was een hapje zalm of kip, met een klein beetje bonen of rijst. Of ze at alleen crackers met ham en Tabasco sauce. Als ze toch iets had gegeten wat in haar ogen slecht was, gaf ze over.

‘Ik was bang voor kaas, worst, wit brood en pasta, omdat ik wist hoe veel ik daar voorheen van hield en hoe ik er van genoot om het te eten. Ik wilde niet meer in mijn oude eetpatroon vervallen, dus ik at heel weinig,’ vertelt Hannah. Op haar dieptepunt besloot ze zelfs laxeerpillen te slikken.

Hannah bleek de eetstoornis boulimia te hebben en ze kreeg hulp. Ook ging ze met haar vader naar de sportschool. Hij was een amateur bodybuilder en hielp zijn dochter haar ziekte te overwinnen. Ze wilde niet langer naar de sportschool om af te vallen, maar om sterker te worden, zowel fysiek als mentaal.

Inmiddels heeft Hannah maat 36 en voelt ze zich goed. Ze noemt haar vader haar ‘held’. Het is haar droom om op een podium te staan als bodybuilder. ‘Maar alleen met de reden dat ik mijn lichaam wil tonen voor mezelf. Dat ik de ultieme droom heb bereikt: gezond en gelukkig zijn.’ Ook zegt ze: ‘Ik wil niet meer dun zijn, ik wil sterk zijn. De beste versie van mezelf. Ik heb nog steeds mijn eet demonen en ik denk dat ik die altijd zal hebben, maar nu heb ik de tools om mijn onzekerheden te rationaliseren en te beseffen dat ik kan zijn wie ik wil zijn.’

Reageer op artikel:
Zo mooi! Hannah ging van obesitas naar boulimia naar een prachtig gezond lijf
Sluiten