Zo neem je een break van je krultang verslaving

Ik? Verslaafd? Welnee. Ik kan echt wel een dag zonder mijn krultang. Op een zondag dan. Wanneer ik niet naar buiten hoef. Ja, nou en? Dat telt toch ook gewoon? Nee. Je verslaving is daar en het is tijd om er voor uit te komen. Het eindeloos krullen of stijlen van je haar is namelijk niet al te best voor je haar. Gelukkig zijn er diverse opties om je verslaving aan te pakken. Of om in ieder geval iets minder verslaafd te raken..

Weet wat je doet

Allereerst is het goed om duidelijk te hebben wat het keer op keer krullen van je haar met je lokken doet. Hoewel het misschien nog al voor de hand ligt, beschadigt het telkens opnieuw verhitten van je lokken je haar dramatisch. Hoe kun je de beschadiging toch zoveel mogelijk tegengaan?

Draai de temperatuur naar beneden

Grote kans dat je de temperatuur van je stijl/krultang te hoog hebt staan. Nergens voor nodig, want het werkt én niet beter, én je beschadigt je haar er onnodig mee. Probeer het eens op 180 graden en als dat niet pakt 200 graden. Ga in ieder geval niet hoger dan dit als je je haren niet teveel schade wil toebrengen. En we kennen natuurlijk allemaal het filmpje waarbij het meisje haar haar afbrand omdat ze de tang te hoog heeft gezet. Laat het een les zijn, dames.

Sla de bescherming niet over

Misschien ligt het voor de hand, maar vergeet alsjeblieft niet beschermende sprays te gebruiken. Je hebt diverse keuzes, van spray’s voor nat tot droog haar en spray’s van nat haar tot je krultang. Hoe meer bescherming hoe beter, onderschat de waarde niet.

Begin je week met een was- en krulbeurt

Zorg dat je je week goed begint. Was eerst je haren en breng je haar vervolgens precies zoals gewenst in model. Door de week wordt je haar viezer, waardoor je andere modelkeuzes krijgt. Ga de volgende dag bijvoorbeeld voor een volumineuze paardenstaart. De derde dag voor een mooie vlecht of topknot en rek het tot je je haar weer moet wassen. Indien de boel te erg uitzakt kun je altijd wat texturizing spray gebruiken om je haar wat extra te boosten. Geen krultang meer nodig (voor even dan).

Geef je haar even een pauze

Zoals we hierboven al benoemden, is er niets mis met je haar een dagje vrij geven. Dat betekent dat je andere kapsels dan een losse bos zult moeten leren omarmen. Echter zijn er eindeloze combinaties die je kunt toepassen. Vlechten, staarten, knotten, sjaaltjes, etc, etc. Geef je haar die rust. Het verdient het.

Omarm je natuurlijke textuur

Natuurlijk, we willen altijd wat anders en het gras is altijd groener aan de overkant, maar misschien ben je door al dat krullen en stijlen gewoon vergeten hoe je eigen haar nu eigenlijk valt. Heb je stijl haar? Kies dan een kapsel wat goed gaat met stijl haar. Net zo goed voor slag en krullen. Geef het desnoods wat extra’s met een texturizing spray of een gladmakende olie, maar laat de krul/stijltang liggen.

Krullen zonder krultang

Jaja, krullen zonder krultang is natuurlijk óók gewoon mogelijk. Door bijvoorbeeld je vochtige haren voor het slapen gaan in te vlechten. Of bind je haar in met lintjes zoals ze dat vroeger deden. Genoeg mogelijkheden in ieder geval, zónder dat je je haren beschadigt.

Reageer op artikel:
Zo neem je een break van je krultang verslaving
Sluiten