Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 14 sep 2014

Zo ontwikkel ook jij een minder stressvol leven

Stress hebben we allemaal en de één natuurlijk meer dan de ander. Ook zo jaloers op die vriendinnen die in tien sloten tegelijk lopen en het allemaal toch nog prima op rolletjes hebben lopen? Wij ook. Hierbij een aantal tips om weer een beetje tot jezelf te komen.

Uit je stress

De nummer één dooddoener is dat wij vrouwen er een aardig handje van hebben om onze emoties soms onder de tafel te schuiven. Doe. Dit. Niet. Natuurlijk, je vriend heeft niet altijd zin om je gemekker aan te horen en vriendinnen hebben uiteindelijk ook maar een beperkt luisterend oor, maar uiten is iets anders dan zeuren. Ga bij jezelf na wat (of wie) je stress oplevert. Wordt werk je teveel? Trek een collega mee voor een lekkere kop koffie om het leed te delen. Is het een wie? Wees dan ook vooral niet te verlegen om iets aan het probleem te doen. Hoe heerlijk wij het ook af en toe vinden om aardig gevonden te worden, jezelf aardig blijven vinden is van het grootste belang.

Maak tijd voor jezelf vrij

Neem eens de tijd om je favoriete blog van A tot Z te lezen en drink er een kop kamillethee bij. Sleur een vriendin mee naar yogaklas. Ga een wandelingetje maken in je pauze. Stiekem weten we allemaal donders goed wat we kunnen doen om even te ontstressen, maar de tijd er voor nemen is daarentegen voor velen een obstakel. Moeite met jezelf tot rust manen? Vraag een vriendin om wekelijks mee naar yoga te gaan of kies een andere wekelijkse (ontspannende) activiteit. Samen iets leuks doen telt natuurlijk ook.

Even weg met die telefoon

Ja, die uitspraak kan al spontaan stress opleveren, maar we menen het echt. De hele dag roepen mensen om je aandacht via Facebook, je mail of WhatsApp. Leg je telefoon even weg voor een aantal uurtjes zodat je echt even een focus kunt leggen op jezelf. Bang iets belangrijks te missen? Stel de belangrijkste telefoonnummers in als ‘Favorieten’ en zet je mobiel op ‘Niet storen’. Zo kunnen alleen je favorieten je bereiken (dan trilt je telefoon namelijk wel) en hoef je je even niet druk te maken over de rest van de wereld.

Stoeien

Ja, het lijkt een beetje cliché, maar seks kan je hoofd even helemaal leeg maken. Grijp die vent bij zijn lurven en leg hem uit dat het een stuk goedkoper is om even te rollenbollen dan een afspraak te maken met de psycholoog (en ook nog eens veel leuker). Wij vermoeden dat hij wel zal meewerken.

Reageer op artikel:
Zo ontwikkel ook jij een minder stressvol leven
Sluiten