Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 26 dec 2015

Zo overleef je 2e Kerstdag en de 3e én de 4e

Kerst lijkt steeds langer te duren. Eerst is er de kerstborrel op je werk, dan een feestje in de stad, vervolgens Eerste Kerstdag bij je familie, Tweede Kerstdag bij de andere helft van de familie en de dag erna organiseer je nog even een kerstdiner met je vriendinnen. Hartstikke gezellig allemaal, maar je maakt je ook een beetje zorgen hoe je al die dagen doorkomt. Wees gerust, met deze tips sla jij je er probleemloos doorheen.

Trek je allermooiste kleding aan

Misschien was je dat sowieso al van plan met kerst, maar als je moe en brak bent is het toch verleidelijk iets comfortabels aan te trekken. Maar: doe het niet. Laat die yogabroek lekker in de kast liggen en ga gewoon voor dat paillettenjurkje. Je zult je zo namelijk veel zelfverzekerder en daardoor beter voelen. En bovendien zullen veel minder mensen doorhebben dat je alcoholpromillage nog steeds geen nul is.

Ga niet stressen

Dat je hapjes nog niet af zijn bijvoorbeeld. Wees niet te streng voor jezelf. Dan ben je maar een half uurtje later. Wel zo netjes om dat even te laten weten natuurlijk.

Ga naar buiten

Een wandeling in de frisse buitenlucht is heerlijk. Als je een kater hebt bijvoorbeeld. Of als je toch best gestrest bent, dan kun je even je hoofd leegmaken. Ook als je juist een hele saaie kerst hebt, is dit een handig plan.

Zorg dat je van tevoren weet hoe je dag eruit ziet

Of je nou aan kerst wilt ontsnappen door lekker thuis te relaxen in je pyjama of juist bij nog meer festijnen in kerstsfeer aanwezig wilt zijn, zorg dat je van te voren weet wat je plannen zijn. Van halsoverkop ergens naar toe gaan of alleen thuis zitten terwijl je juist behoefte hebt aan gezelschap, wordt niemand gelukkig. Zorg ook voor goede voorbereiding, dat wil zeggen, dat je alles op tijd in huis hebben.

Zorg ook dat je niet te veel verantwoordelijkheden hebt

Als je het druk hebt of vijf dagen achter elkaar kerst viert, zorg dan dat je niet te veel verantwoordelijkheden hebt. Het hoofdgerecht kan iemand anders ook maken, dan neem jij de wijn mee.

Doe een dutje

Een minuut of tien, twintig is prima. Je zult je een stuk fitter voelen. Blijf niet te lang liggen, hoe moe je ook bent. Want als je langer dan driekwartier een dutje doet, zul je juist suf en chagrijnig wakker worden.

Verberg je vale teint met de juiste make-up

Dagenlang ongezond eten en een beetje – een beetje maar – te veel alcohol, kan je huid er grauw en dof uit laten zien. Gelukkig kun je het een en ander verbergen met make-up. Maar, gebruik ook weer niet te veel foundation en poeders, want je vochtarme huid reageert anders op je make-up dan normaal gesproken. Gebruik in ieder geval een concealer met een goede dekking, om je ogen er minder moe uit te laten zien. Ook wat blush zal je uitstraling verbeteren. Zet je wenkbrauwen een beetje aan en tada: een frisse blik. Oké, frissere blik.

LEES OOK: Dit is waarom koffiedrinkers vrolijker, socialer en gelukkiger in de liefde zijn

Reageer op artikel:
Zo overleef je 2e Kerstdag en de 3e én de 4e
Sluiten