Zo overleeft elke haarstijl een stevige storm

Onze fijne, gebreide infinity sjaals, kniehoge laarzen en grote truien komen tevoorschijn nu het buiten koud en stormachtig is. Ons haar is een minder grote fan van het onvoorspelbare weer en er is niets ergers dan mooi gestyled de deur uit gaan en aankomen als een verzopen katje. Hoe je je haar ook draagt, met onderstaande tips overleeft je coupe zelfs de wildste stormen.

Stijl haar

Voordat je begint met het stijlen, raden we aan een leave-in conditioner te gebruiken in je haar. Spray het in het midden van je haar tot je puntjes. Je kunt het gebruiken op vochtig haar voordat je gaat föhnen of op droog haar voor het stijlen. Stijl vervolgens je haar met een stijltang zoals je dat normaal zou doen. Breng nadat je klaar bent met stijlen wat haarspray aan aan de onderkant van je haar. Als het buiten heel erg stormt, is het handig als je je haar in een lage paardenstaart doet voordat je naar buiten gaat. Haal hem er op locatie weer uit en je haar zit nog precies zoals je het thuis had gestijld.

Krullen

Een trucje om je krullen wat extra staying power te geven, is om je haar te krullen de dag nádat je je haar hebt gewassen. Als je dit op dezelfde dag doet, heeft je coupe sneller de neiging uit te zakken. De natuurlijke oliën die je hoofdhuid produceert op één dag zijn precies genoeg om je haar de hold te geven die het nodigt heeft voor stormachtig weer. Als je je haar wast, gebruik dan een lichte conditioner en niet één die je haar zwaarder maakt.

Wanneer je je haar aan het krullen bent, zet de krullen dan gelijk vast op je hoofd met een schuifspeldje. Zo behoudt de krul zijn vorm en zakt hij minder snel uit. Als je klaar bent kun je hairspray over het geheel aanbrengen en dan pas de schuifspeldjes eruit halen.

Vlechten

Vlechten zijn perfect voor stormachtig weer. Ze worden bijna nooit pluizig en verliezen hun vorm niet. En ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Wanneer je je haar wilt vlechten, zorg dan dat je al iets van haarproduct hebt aangebracht in je haar zodat het makkelijker te behandelen is. Een beetje wax of een zoutspray zijn hiervoor erg geschikt.

Je haar opsteken

Als je je haar opsteekt, of het nu een fancy up-do is of een simpel knotje: gebruik genoeg schuifspeldjes. Dit zorgt ervoor dat het niet uitzakt en ineens halverwege je nek zit. Ook is genoeg haarspray een must om de hele dag van je haar te kunnen genieten. Waar je ook heen gaat.

Reageer op artikel:
Zo overleeft elke haarstijl een stevige storm
Sluiten