Zo reken je af met je droge huid die het koude weer buiten veroorzaakt

Begin je last te krijgen van een droge huid door het koude weer? Dan sta je niet alleen. De koude, bijtende wind, centrale verwarming en hete douches halen het leven uit onze huid en laten het droog achter. Gelukkig zijn er oplossingen om voor eens en voor altijd af te rekenen met die droge huid die het koude weer buiten veroorzaakt:

Eet vis

Één van de meest voorkomende symptomen van een droge winterhuid is een doffe teint. Wanneer je een doffe gezichtskleur hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk niet genoeg vocht in je lichaam. Als je lichaam aan het uitdrogen is, is je gezicht daar gelijk de dupe van. De meest simpele oplossing is veel water drinken en zorgen dat je veel Omega 3 binnenkrijgt. Je kunt bijvoorbeeld zalm of walnoten eten, want dit eten bevat veel goede Omega 3 vetten.

Balsem is niet alleen voor de lippen

Gezichtbalsems zijn een geweldige uitvinding en perfect voor wanneer je het koude weer buiten moet trotseren. Deze balsems isoleren je huid, waardoor koude temperaturen geen effect hebben op je gezicht. Een gezichtbalsem gebruik je op dezelfde manier als een dag- of nachtcrème.

Reiniging

Reinigingsproducten kunnen een lifesaver zijn in de winter, maar welke soorten werken nu het best? Je kunt het beste kiezen voor producten die crème-achtig en milky zijn. Deze zijn zachter voor de huid dan bijvoorbeeld gelreinigers. Maak er een gewoonte van om ‘s ochtends en ‘s avonds je huid hiermee te reinigen voordat je een gezichtsbalsem aanbrengt.

Melk in je badkuip

Als je huid er een beetje uitziet als een reptiel, heb je waarschijnlijk erg last van de kou. Je armen en benen hebben de neiging er het meest onder te lijden, omdat die minder natuurlijke oliën op zich hebben dan de rest van je lichaam. Dit is snel en makkelijk op te lossen door twee kopjes melk aan een warm (niet heet) bad toe te voegen. Blijf ongeveer vijftien minuten in het bad zitten en dep jezelf vervolgens droog met een handdoek. Breng daarna voor een optimaal effect nog een bodylotion aan waar melk in zit.

Blijf zonnebrandcrème gebruiken

Het is waar dat de stralen van de zon in de winter minder intens zijn, maar blijf wel zonnebrandcrème gebruiken. De zonnestralen kunnen je huid namelijk nog steeds beschadigen en veel mensen verbranden ook in de winter. Vooral als er sneeuw valt is het belangrijk, omdat sneeuw maar liefst 80% de zon reflecteert, waar water ‘maar’ 20% reflecteert.

Reageer op artikel:
Zo reken je af met je droge huid die het koude weer buiten veroorzaakt
Sluiten