Zo spijbel je tijdens je dieet zonder aan te komen

Op dieet zijn is niet makkelijk. Dagelijks worden we blootgesteld aan lekkernijen die we liever niet zien tijdens ons dieet. Taart op werk als er iemand jarig is, vriendlief die een zak chips eet op de bank. Het water loopt je in de mond. Maar nu is er een oplossing waarbij je kunt zondigen zonder aan te komen.

Mindset

De allereerste en belangrijkste regel is vooral niet bedenken dat je gaat zondigen. Je mag namelijk prima een klein toetje nemen, of een paar patatjes. Maar zolang je letterlijk bedenkt ‘ik spijbel’ heb je grote kans dat je daarna denkt dat je zo slecht bezig bent dat je gelijk het hele bakje patat gaat opeten. En die gedachte loopt vaak weer over in de gedachte dat je dan net zo goed je gehele dieet aan de wilgen kunt hangen. Om dan ook nog eens het broodje kroket te verorberen. Zonde.

Work out

Ga sporten en zondig pas daarna. Als je hebt gesport werkt je stofwisseling het snelst waardoor je de calorieën die je inneemt snel zult verbranden. Zondig je zonder een workout sessie vooraf dan ben je een hele week bezig om dezelfde calorieën te verbranden. Ook zonde. Dit keer van de tijd.

Hoeveelheid

Volgens diëtisten kun je drie keer per week 150-200 calorieën spijbelen. Je kunt er ook voor kiezen 450 calorieën in één keer tot je te nemen, maar dan zit je wel de rest van de week op een houtje te bijten.

De dag erna

Gezondigd? Drink thee de volgende ochtend als je opstaat, sla je ontbijt over en ga sporten. Huh? Geen ontbijt? Inderdaad, eerst jezelf in het zweet werken en daarna kun je een appel eten of kies voor stukjes komkommer.
Goed om te weten: om een halve kilo te verliezen moet je 3500 calorieën verbranden. Dit doe je bijvoorbeeld door zeven dagen per week 500 calorieën te verbranden tijdens je workout. Eet je extra calorieën? Reken zelf maar uit hoeveel tijd het je kost om die weer weg te werken. Aankomen doe je niet in één dag, het gaat er om wat je na het eten doet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Reageer op artikel:
Zo spijbel je tijdens je dieet zonder aan te komen
Sluiten