Zo upgrade je in 5 stappen je eyeliner van subtiel naar oogverblindend

Ook jij kunt het met deze vijf simpele stappen:

Stap 1: Zorg voor een mooie basis

Natuurlijk geen eyeliner zonder een mooie basis op je gezicht. Wat foundation, eventueel concealer, bronzer en blush doet wonderen voor je complexie en zal je alleen maar helpen om je eyeliner straks nog mooier uit te laten komen.

Stap 2: Teken een dun lijntje

Ga eerst voor een dun en smal lijntje die zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan zit. Als je een dun lijntje van de ene kant van je oog naar de andere kant hebt getrokken kun je eventueel nog een extra lijntje zetten aan de buitenkant om die iets meer te laten opvallen.

Stap 3: Maak je lijn breder

Geen pro met eyeliner? Dan kun je kiezen uit een twee hulpstukken. Gebruik een lepel of gebruik een stukje transparante tape. Beide kun je boven je eerste smalle lijntje plaatsen met wat ruimte ertussen die je als het ware gaat inkleuren. De lepel of de tape zorgen ervoor dat de bovenkant van je lijn strak blijft en je geen gebobbelde lijn zet.

Stap 4. Het zetten van de wing: de kitteneye

Ook hier kun je weer de hulpstukken gebruiken. Mocht je gebruik maken van de lepel, plaats de lepel met de bolling omhoog bij het uiteinde van je ooghoek en trek de eyeliner er langs zodat je een strakke lijn krijgt. Je kunt hiervoor ook transparante tape gebruiken. Plaats het stukje tape vanaf de buitenste hoek van je oog in de juiste hoek omhoog en teken de lijn langs de tape. Paar seconden laten drogen en je kunt de tape voorzichtig verwijderen.

Stap 5. Het overdrijven van je eyeliner: de heftige cateye

Je hebt bijn stap vier al een goede basis gemaakt voor deze stap. Kleur je ooglid geheel in met eyeliner. Trek daarna die lijnen door in je wing. Het is niet zo mooi als je je hele ooglid inkleurt en je wing vergeet mee te nemen. Omdat het geheel wat groffer is heb je waarschijnlijk je hulpstukken niet meer nodig. Als je twijfelt, pak ze er dan weer bij en plaats ze boven de eerste lijn met wat ruimte ertussen (de gewenste breedte van je wing) zodat je die ruimte kunt inkleuren.

Reageer op artikel:
Zo upgrade je in 5 stappen je eyeliner van subtiel naar oogverblindend
Sluiten