Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 16 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó vaak zou je je haar eigenlijk moeten knippen

Sommige vrouwen gaan elke maand naar de kapper, anderen laten hun haar elk jaar een keertje knippen. Maar hoe vaak zou je nou echt naar de kapper moeten? Wat is het beste voor je haar? En is het waar dat je vaker naar de kapper moet als je je haar wilt laten groeien?

Wij zochten het voor je uit.

Haren laten knippen

Je hoort wel vaker dat om de 6 weken de ideale hoeveelheid is om naar de kapper te gaan voor een knipbeurt. Maar klopt dit wel? Iedereen heeft immers ander haar. En dit is ook precies de reden dat de ideale tijd voor je haar afhangt van je haartype.

Ten eerste heeft het te maken met de structuur van je haar. Als je haar meer textuur heeft zal je minder vaak naar de kapper moeten volgens de ideale richtlijnen dan personen met non-textured haar. Als je relatief dik haar hebt of een stevige bos krullen wordt er aangeraden om ongeveer elke 2-3 maanden naar de kapper te gaan voor een knipbeurt. Voor dunner haar is dit om de 6-10 weken. Hoewel dit ook weer afhangt van de lengte van je haar:

Psst, sla dit artikel op via Pinterest.

1. Kort haar

Als je de lengte van je haar op één lengte wilt houden is het handig om elke 3-4 weken naar de kapper te gaan om je haar te laten knippen. Maar dit is wel heel vaak. Dus als je een bob hebt en je niet wilt dat deze te lang wordt, kan je ook elke 6 weken een afspraak maken om je haar te laten knippen.

2. Middellang haar

Als je haar hebt dat ongeveer tot je schouders komt of net iets langer, heb je een middellang kapsel. Hiervoor valt het niet echt op als je iets langer de tijd laat tussen je knipbeurten. De ideale lengte tussen het knippen van je haar is dan ongeveer 6-8 weken.

3. Lang haar

Als je je lange haar netjes en verzorgd eruit wilt laten zien zou je om de 8 weken naar de kapper moeten gaan om je haar te laten knippen. Op deze manier ben je er net op tijd bij dat je puntjes te dun worden en blijft je haar er altijd gezond uitzien.

Groeit je haar sneller als je het vaker laat knippen?

Als je zo snel mogelijk je haar wilt laten groeien heeft het geen nut om vaker naar de kapper te gaan. Dit is een mythe die niet waar is. Misschien klopt deze uitspraak wel in de lange termijn, maar op korte termijn zal het je haar niet helpen om snel te groeien. Wel kan je één van deze 11 x geweldige tips om je haar langer dan ooit te laten groeien proberen.

Lees ook: Rennen naar de kapper – Dit zijn de haarkleuren van najaar 2020

Reageer op artikel:
Voor eens en altijd: zó vaak zou je je haar eigenlijk moeten knippen
Sluiten