Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 15 aug 2017

Zo vergeet jij nooit meer of je een tampon in hebt

Het komt zo heel af en toe wel eens voor dat we vergeten dat we ongesteld zijn. Een applauswaardig moment zou je denken? Nee. Want je tampon netjes blijven wisselen is van grote noodzaak. Hoe zorg je nu dat je het echt niet meer vergeet? 1. Zet een herinnering in je telefoon. Misschien wel onder iets anders vermelden dan ‘TAMPONWISSEL’ voor het geval je baas net naast je staat.

Bonustip: je kunt de reminder zo instellen dat je om de paar uur een herinnering krijgt. Zo zul je nooit doorlekken.

2. Stop een leeg omhulseltje in je portemonnee. Zo word je weer even herinnerd tijdens het boodschappen doen of het afrekenen van je lunch.

3. Installeer de Tampon Timer App. Jawel. Werkt fantastisch en je kunt er ook nog eens je eigen profiel op aanmaken.

4. Zet een kruisje op je hand (of teken iets anders leuks) zodat je er telkens weer aan herinnerd wordt als je naar je prachtige manicure aan het staren bent.

5. Hang een post-it op in je toilet. Zo kun je bij ieder plasje even nagaan of het alweer tijd is voor een wissel.

6. Of zorg dat je tampons in het zicht staan op je toilet. Als je ze ziet, zul je er aan herinnerd worden dat je je tampon wellicht moet vervangen.

7. Zorg dat je altijd tampons in je tas hebt zitten. Als je naar het toilet gaat tijdens het uitgaan bijvoorbeeld, zul je de tampon zien en er aan herinnerd worden dat je ‘m misschien moet vervangen.

8. Als je aan de pil bent: zodra je de eerste pil uit je nieuwe strip neemt, ben je waarschijnlijk niet meer ongesteld. Zie dit als het moment om je laatste tampon eruit te halen.

Lees ook: 8 x dingen die iedere vrouw doet als ze ongesteld is maar nooit zal toegeven

Reageer op artikel:
Zo vergeet jij nooit meer of je een tampon in hebt
Sluiten