Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 17 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo veroorzaak en bestrijd je rimpels

Rimpels zijn een van onze vele huidduiveltjes. De één laat ze weghalen en de ander omarmt ze. Maar wat gebeurt er nu precies op het moment dat je rimpels krijgt? En hoe vertraag je het proces? Onze huid wordt aan van alles blootgesteld. Lucht, water, zon en ga zo maar door. Over de jaren heen verliest onze huid zijn elasticiteit en maakt het minder snel nieuwe cellen aan. Helaas kunnen we niet zoveel doen aan het ouder worden, maar we hebben wel invloed op de factoren van buitenaf.

Niet teveel in de zon liggen en altijd goed smeren

Zon zorgt voor uitdroging van de cellen en daarbij is het ook nog eens schadelijk. Ook hebben de UV stralen effect op onze collageenaanmaak. De UV straling zorgt voor onomkeerbare beschadiging aan deze cellen en hou je vast: het zorgt voor de aanmaak van enzymen die nadat je allang uit de zon bent, verder gaan met het kapot maken van de cellen.

Roken en drinken

Een echte guilty pleasure voor velen. Van roken wordt de huid dunner wat het gevoeliger maakt voor rimpelvorming. Proberen (zoveel mogelijk) af te blijven dus.

Schoonmaken

Je huid heeft veel zorg nodig. Dat betekent de huid goed schoon houden en de vochtbalans behouden met behulp van een moisturizer. Daarnaast is gezond eten van groot belang en is het ook geen slecht idee om stress zoveel mogelijk te vermijden (makkelijker gezegd dan gedaan..).

Wist je dat je je rimpeltjes ook ‘weg’ kan eten? Dit doe je met een combinatie van vitamine C en E. Vitamine C kun je het beste halen uit citrusvruchten en vitamine E uit noten en tarwekiemproducten.

Reageer op artikel:
Zo veroorzaak en bestrijd je rimpels
Sluiten