Zo verslavend is chocola dus

Vrouwen en chocola. Soms hebben we ontzettende behoefte aan een stukje witte, melk of pure chocola. Met hazelnootjes, zeezout, en noem alle varianten maar op. Verslaafd? Ja zeker. Maar wist dat het zó erg is dat we zelfs seks, koffie en alcohol eerder zouden opgeven?

Ja je leest het goed. Chocola is zó verslavend dat we het zelfs verkiezen boven alcohol en seks. Deze resultaten komen uit een onderzoek die is gehouden door de British Heart Foundation. Zij hebben 3000 volwassenen ondervraagd over hun ‘chocola eet gedrag’.

De helft van de respondenten heeft toegegeven dat ze liegen tegenover hun lover over het eten van chocola. Ze verstoppen zelfs de lege verpakkingen in plaats van ze weg te gooien in de prullenbak. Alles om het maar geheim te houden. Één derde van de respondenten gaf toe dat ze zelfs stiekem chocola eten in de auto.

Deze ontdekkingen zijn voortgekomen uit een goed hart. De foundation vraagt namelijk vrouwen om één maand lang chocola op te geven en hun familie, vrienden en kennissen te laten doneren voor dit doel om dat geld vervolgens weer te geven aan de Heart Foundation. Zo werken de mensen zelf aan een gezondere lifestyle én helpen ze ook nog eens om anderen gezond te laten worden.

Voor zover wij weten is donkere chocola hartstikke gezond, dus wij doneren met een stukje donkere chocola in onze hand. Want chocola opgeven, zeg nou zelf, dat is gewoon on-mo-ge-lijk.

Reageer op artikel:
Zo verslavend is chocola dus
Sluiten