Zo verwijder je je mascara zónder dat je al je wimpers meeneemt in het proces

We hebben het schrikbarende moment allemaal eens moeten ervaren. Je haalt het watje van je ogen en sh*t: vijf wimpers. Ehh?! Heb ik nu een gat? Wát moet ik doen?! Niet panieken. Ten eerste groeien ze aan en ten tweede is er een manier om het in het vervolg te voorkomen:

1. Vermijd waterproof mascara’s

Waterproof mascara’s zijn de duivel voor je wimpers. Je weet het natuurlijk als geen ander, het is er namelijk niet áf te krijgen. Je hebt de meest agressieve reiniger nodig en zelfs dat werkt nog niet altijd. Gebruik dus alsjeblieft alleen een waterproof mascara als het écht nodig is.

2. Begin met water

Droge wimpers proberen schoon te maken is vervelend. De droogte moet namelijk eerst als het ware worden verholpen. Dit kan het gemakkelijkst met een beetje water. Plens wat water over je ogen en laat het water even in de wimpers trekken. Het water zorgt er vaak voor dat de mascara al bijna vanzelf oplost. Als je vervolgens met je reiniger aan het werk gaat gaat alles stukken gemakkelijker en hoef je niet hard te boenen (hence: het behouden van je wimpers).

3. Kies je reiniger gericht

Probeer indien mogelijk een zachte reiniger aan te schaffen. Wij zijn bijvoorbeeld persoonlijk fan van Bioderma. Deze reiniger bevat namelijk zo weinig irriterende stoffen dat het zowel je ogen met rust laat als je wimpers. Het is super mild en is daarom ideaal voor de gevoelige ogen (en wimpers).

Reageer op artikel:
Zo verwijder je je mascara zónder dat je al je wimpers meeneemt in het proces
Sluiten