Zo voorkom je dat er lipstick op je tanden komt tijdens het kerstdiner

Lipstick en vrouwen? Pure liefde. Lipstick en eten? Not so much. Iedere vrouw heeft wel eens meegemaakt dat er lipstick op haar tanden zat na het eten van iets heerlijks. Tijdens het kerstdiner willen we dit natuurlijk koste wat het kost voorkomen. En zo doe je dat:

Gebruik een lipliner

Kies bij voorkeur een lipliner met een matte finish omdat deze minder snel afgeeft en ervoor zorgt dat de lipstick goed op de lipliner blijft zitten. Omlijn niet alleen je mond, maar vul hem ook helemaal in met de lipliner. Zo vormt het een goede basis voor de lipstick.

Breng lipstick op de buitenkant van je lippen aan

Breng alleen lipstick aan aan de buitenkant van je lippen en vermijd het midden van je lippen. Zorg er daarom wel voor dat je dezelfde kleur lipstick gebruikt als de lipliner. Zo valt het niet op dat het midden van je lippen alleen met lipliner gekleurd is.

Gebruik transparante poeder

Als je klaar bent met het aanbrengen van je lipstick kun je overstappen naar transparante poeder. Hou een tissue voor je mond en breng door de tissue heen transparante poeder op je lippen aan met een kwast. Zo zal de lipstick langer op je mond (en alleen je mond) blijven zitten. Je kunt voor de glans nog wel een extra laagje aanbrengen daarna maar die zal wel snel verdwijnen.

De bekende truc met de vinger

Deze kennen we vast allemaal al, maar het is een golden oldie. Stop een vinger in je mond wanneer je klaar bent met het aanbrengen van je lipstick. Vouw je lippen als het ware om je vinger heen en haal je vinger weer uit je mond. De lipstick die normaal gesproken op je lippen terecht zou komen, zit nu op je vinger. Mega handig, toch?

Houd je tanden mooi schoon

Poets je tanden veel en grondig wanneer je van plan bent ’s avonds een lipstick te dragen. Hoe viezer je tanden, hoe sneller er lipstick aan zal blijven plakken. Op schone tanden heeft lipstick geen grip, dus poetsen maar.

Kies een passende formule

Kies een lipstick met een formule die niet snel afgeeft. Ga daarom eerder voor een matte lipstick of lipstain dan voor een lipstick met een creamy finish, omdat deze sneller af zal geven.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je dat er lipstick op je tanden komt tijdens het kerstdiner
Sluiten