Zo voorkom je die vervelende bultjes na het scheren

Het mag dan kouder worden, maar dat is geen excuus om je benen een compleet bontje aan te meten. Waxen is een optie, maar wij dames gaan ook vaak nog voor de snelle optie. Even een scheermesje erover heen en klaar is kees. Totdat je vervolgens ineens allemaal vervelende rode bultjes krijgt. Herkenbaar? Zo voorkom je ze of reken je met ze af:

1. Afblijven

Góh, no sh*t Sherlock. Maar het is wel een gouden regel. Hoe graag wij ook aan alles plukken, hier moeten we echt afblijven. Ze worden er namelijk echt niet beter op wanneer je ze open haalt en gaan zelfs hoogst waarschijnlijk infecteren.

2. Gooi dat oude ding nou eens weg

Ja, ga het maar niet ontkennen. Grote kans dat jij nog een oud mesje van je (ex)vriend gebruikt of dat ene mesje maar niet weg wil gooien omdat hij sentimentele waarde heeft (hij deed het zo goed die eerste vier keer dat hij het wel zo goed moet blijven doen). Weg ermee. Je kunt natuurlijk wel begrijpen dat een bot mesje niet gaat helpen bij het gladder krijgen van je benen en hoewel het geen make-up is, is het een investering waard.

3. Draag katoen

Zijn de bultjes toch echt daar? Ga dan voor katoenen kleding. Hierdoor kunnen de bultjes nog ademen in plaats van verder ontsteken.

4. Aspirine masker

Net als dat een aspirinemasker goed is tegen acné, werkt het ook goed tegen deze bultjes. Het verwijdert dode huidcellen, dood bacteriën en reinigt de poriën. Een aantal prakken met een klein beetje warm water, tien minuten laten intrekken en voorzichtig afspoelen met water.

5. Koud afspoelen

Een van de simpelste trucjes om bultjes te voorkomen is door na het scheren de huid met koud water af te spoelen. Hierdoor sluiten de poriën en kunnen bacteriën minder snel hun gang gaan.

6. Invetten

Gebruik Sudocrème, Vaséline of Purol om op je net geschoren huid te smeren. Zit geen parfum in en helpt wel om de bultjes tegen te gaan. Fijn.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je die vervelende bultjes na het scheren
Sluiten