Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 3 feb 2018

Wenkbrauwen verven? Zo zorg je ervoor dat ze helemaal on fleek zijn

Waren we er vroeger helemaal niet mee bezig, kunnen we nu haast niet meer de deur uit zonder dat we onze wenkies aandacht gegeven hebben. Als je het een beetje moe bent om ze ieder dag te doen, dan kun je ook verven. This is how.

Je wenkbrauwen verven is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het is wel goed om je even de tijd voor te nemen om ze echt te laten fleeken natuurlijk. Lees maar mee.

Dit heb je nodig

Om je wenkies te verven, heb je een wenkbrauwverf (geen haarverf!) nodig die niet te donker en niet te licht is. Verder heb je een heel fijn kwastje, tissues, wattenstaafjes en wattenschijfjes, make-upremover en vaseline nodig.

Wenkbrauwen verven doe je zo

Het is niet eng, als je maar zorgvuldig de stappen volgt. Aan de slag.

1. Eerst is het goed om je wenkbrauwen schoon te maken. Dit doe je met een wattenschijfje en make-upremover, of iets anders wat je gewend bent. Daarna niet vergeten om ze goed droog te maken.

2. Als alles schoon is, smeer je rondom je wenkbrauwen wat vaseline op de huid. Het handigste is om dat met een wattenstaafje te doen, maar je kunt het ook op je eigen manier doen. Zo komt er geen verf rondom je wenkbrauw.

3. Als je de wenkbrauwverf klaargemaakt hebt zoals het op de verpakking staat, dan kan het echte werk beginnen. Het is goed om niet meteen heel veel verf op je penseel te doen. Later kun je altijd nog meer aanbrengen.

Zorg er verder voor dat je niet alleen de bovenkant van je wimperhaartjes verft, maar ook de onderkant en de wortel. Probeer de huid onder en rondom je wenkbrauwen zoveel mogelijk te ontwijken.

4. Vaak staat op het pakje hoe lang je de verf moet laten zitten, maar houd het zelf wel in de gaten. Als het achteraf te licht blijkt te zijn, kun je het beter later nog een keer donkerder maken dan andersom.

5. Om de verf te verwijderen, gebruik je vochtige wattenstaafjes of wattenschijfjes en tissues. Daarna kun je ook nog hier en daar wat epileren.

En dan is het natuurlijk tijd om te fleeken. Enjoy.

Reageer op artikel:
Wenkbrauwen verven? Zo zorg je ervoor dat ze helemaal on fleek zijn
Sluiten