Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 15 dec 2014

Zo word je wakker met een nog mooiere huid dan de vorige avond

Soms krijgen we geen acht uur slaap per dag en is dat gelijk aan onze huid te zien. Maar er zijn oplossingen, want zo word je wakker met een nog mooiere huid dan de vorige avond:

Investeer in een masker die zijn werk ‘s nachts doet

Dit is één van de makkelijkste manieren om ‘s ochtends wakker te worden met een stralende huid. Investeer in een masker die zijn werk ‘s nachts doet, oftewel een overnight mask. Breng een royale laag aan voordat je gaat slapen. Zo kan het goed in je huid trekken en het optimaal hydrateren.

Clinique Moisture Surge

Slaap op een zijden kussen

We hebben het vast allemaal wel eens gehad: wakker worden met de vouwen van het kussen nog in je gezicht. Deze vouwen zijn vervelend en niet heel charmant. Nu wordt er gespeculeerd dat katoenen kussens ook voor rimpels kunnen zorgen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je ervoor kiezen te slapen op een zijden kussen. Een zijden kussen zal er ook voor zorgen dat het overnight masker dat je hebt aangebracht goed wordt opgenomen door je huid, omdat zijden (in tegenstelling tot katoen) geen absorberende werking heeft.

Gebruik een oogcrème

Als je op je zij of je buik slaapt, word je wellicht regelmatig wakker met puffy ogen. Dat komt doordat er dan vocht naar je ogen loopt. Om dat te voorkomen kun je op je rug gaan liggen en een extra kussen onder je hoofd leggen om te voorkomen dat het vocht zich weer naar je ogen beweegt. Anders kan je altijd nog een oogcrème gebruiken om de zwelling aanzienlijk te verminderen.

Lancôme Hydra Zen Eye Cream

Gebruik een serum met vitamine C

De beste tijd om je huid een boost van vitamine C te geven, is ‘s nachts. Dat komt omdat zonlicht de huid verhelderende bestanddelen in serum deactiveren. Daarom word je ‘s ochtends wakker met een stralende huid als je het voordat je gaat slapen aanbrengt.

Mario Badescu Vitamin C serum

Reageer op artikel:
Zo word je wakker met een nog mooiere huid dan de vorige avond
Sluiten