Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 3 aug 2015

Zo word jij zelfverzekerder

Soms heb je een dag waarop je je beter voelt dan een andere dag. Je merkt dat je zelfvertrouwen op een laag pitje staat en vind dit moeilijk te accepteren. Hoe je dit kan oplossen? Sluit je aan bij groepen. Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat bij hoe meer groepen jij hoort, hoe zelfverzekerder je wordt.

Voor het onderzoek werden verschillende groepen mensen geanalyseerd: schoolkinderen, ouderen en daklozen. Zo wilde de onderzoekers kijken of er verschillende effecten waren als de persoon bij een bepaalde groep hoorde. Wat bleek? Als wij ons zelf identificeren met een groep, kan dit als een soort lens dienen waardoor wij de wereld zien. Het is lastig om je alleen te voelen als je omringt bent door mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Je zelfvertrouwen wordt hierdoor enorm bevorderd. Er is altijd wel iemand die op je af komt en een praatje met je maakt zodra je in een groep bent.

Ben jij niet zo’n groepspersoon? Door deze zes tips word je dat wel in een mum van tijd:

1. Lach meer

Als jij lacht, heb je een open lichaamstaal. Zo ben je meer benaderbaar voor mensen omdat ze zich aangetrokken voelen tot jouw vriendelijke lach.

2. Sporten

Sporten is niet alleen heel goed voor je lichaam, het is ook nog eens goed voor je gedachtes en brein. Met sporten maak je meer endorfine aan, wat een stofje is waardoor jij je gelukkiger voelt. Hoe gelukkiger je bent, hoe socialer en zelfverzekerder je zal zijn.

3. Land

Van de 53 landen die onderzocht zijn in een onderzoek, blijkt dat de mensen die in Servië wonen, het meest zelfverzekerd zijn. Reden tot verhuizing? Dat hoeft gelukkig niet, Nederland staat namelijk op de zevende plek als gelukkigste land ter wereld.

4. Leer iets nieuws

Wanneer je iets nieuws leert in je vrije tijd, krijg je hier dezelfde kick van die je zou krijgen bij een salarisverhoging. Een nieuwe hobby helpt ook een depressie te verminderen. Zelfvertrouwen gestegen? Check .

5. Facebook

Gelukkig doen we het allemaal vaak, een kijkje nemen op je Facebook tijdlijn. Doordat mensen vaak goed nieuws plaatsen op Facebook, neem je dit gedrag over waardoor je zelf ook goed nieuws plaatst. En als je goede reacties hierop krijgt, zul je zelfverzekerder worden.

6. Kleding

Wanneer je nieuwe mensen ontmoet, zien ze als eerste natuurlijk jouw verschijning. Wanneer jij je goed kleedt, voel je je ook goed over jezelf waardoor je ook zelfverzekerder overkomt. Nog meer reden om altijd de beste versie van jezelf te zijn.

Reageer op artikel:
Zo word jij zelfverzekerder
Sluiten